Türk Gençliği Evde Oturmayı Seviyor

Toplum
Gençlik ve Spor Bakanlığı Türk gençliğinin profilini çıkardı. Bakanlık adına Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, gençler yabancı dil ...
EMOJİLE

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türk gençliğinin profilini çıkardı. Bakanlık adına Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, gençler yabancı dil konusunda zayıf, az okuyor, az geziyor ve az spor yapıyor. Sosyal konularda devletten daha çok imkân bekleyen Türk gençliğinin en çok hayranlık duyduğu isim Başbakan Tayyip Erdoğan. Gençlik profili araştırması yedi bölgede 15-29 yaş aralığındaki 10 bin174 gencin katılımıyla yapıldı. Araştırma, gençlerin barınma durumları, sosyal güvenlik durumları, yabancı dil bilme ve yurtdışına çıkma durumları, boş zaman etkinlikleri, beğenileri, zararlı alışkanlıkları, spor yapma durumları ve Gençlik ve Spor Bakanlığından beklentilerini ortaya koydu. Araştırmanın sonuçları şöyle:

AİLE DESTEĞİ

Gençlerin, sürekli ikamet ettiği yerlerde birinci sırayı yüzde 63.7 ile anne baba yanı aldı.
Gençlerin çoğunluğu yabancı dil bilmiyor. Özellikle Doğu Anadolu’da yabancı dil bilme oranı çok düşük. En çok bilinen dil İngilizce. Gençlerin yurtdışına çıkmış olanı oranı sadece yüzde 10.5. Araştırma gençlerin dünyayla bütünleşmede sorun yaşadığını ortaya koydu. Oranlar, Avrupalı ve Amerikalı gençlerin oranlarının çok altında kaldı. Erkekler, kadınlardan daha fazla yurtdışına çıkarken, en çok gidilen ülkeler Almanya, Kıbrıs, Amerika oldu.

Gençlerin yaklaşık yarısı (yüzde 45.9) siyaset, sanat, eğitim gibi alanlarda bir kişiye hayranlık duyarken, Başbakan Tayyip Erdoğan gençlerin en çok hayranlık duyduğu isim oldu. Erdoğan’ı siyasi parti liderlerinden sırasıyla MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu takip ediyor.
Gençlerin üçte birinden fazlası yüzde 35.7 sigara, beşte birinden fazlası yüzde 21.7 alkol kullanıyor. Erkeklerin sigara içme oranı yüzde 49.6, kadınların ise yüzde 23.1.

Gençlerin neredeyse yarısı yüzde 40.8 spor yapmıyor. Gençlerin beşte birinden fazlası yüzde 21.4 şans oyunu oynarken, İddaa yüzde 64 ile en çok oynanan şans oyunu.
Gençlerin yüzde 20.4’ü internet kullanmıyor. En az internet kullanan bölge Doğu Anadolu. Gençler internete en çok evden (yüzde 71.5) ulaşırken, internet kafeden erişim oranı yüzde 14.
Gençlerin yalnızca yüzde 12’si düzenli olarak bir dergi takip ediyor. Okunan kitap türünde ise roman yüzde 39.6 ile ilk sırada.
Gençlerin yüzde 34.1’i Gençlik Spor Bakanlığı’nı hiç duymazken, yüzde 64.4’ü gençlik merkezlerinden haberdar değil.

Sabah

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/