İşte en doğal antibiyotik

Diziler
Sarımsak (allium sativum); zambak familyasına dahil olan, allium cinsinden soğanlı bir bitkidir. Soğan, yabani soğan, zambak ve pırasa ile akraba olan sarımsak, doğada yabani ortamda yetişmez. Sarımsa...
EMOJİLE

Sarımsak (allium sativum); zambak familyasına dahil olan, allium cinsinden soğanlı bir bitkidir. Soğan, yabani soğan, zambak ve pırasa ile akraba olan sarımsak, doğada yabani ortamda yetişmez. Sarımsağın yapısında bol miktarda su, şeker içeren karbonhidratlar, protein, lif ve serbest amino asitler, fosfor, potasyum, kükürt, çinko, selenyum, A ve C vitaminleri ile az miktarda da kalsiyum, magnezyum, sodyum, demir, manganez ve B kompleks vitaminleri bulunmaktadır.

Tarihte Mısırlı kölelere zinde kalmak için sarımsak verilmiştir. Sarımsak, pek çok sağlık sorununa iyi geliyor. Kanserden bağışıklık sistemi hastalıklarına kadar birçok hastalığın önlenmesinde ve tedavisinde işe yarıyor. Sarımsağın faydalarını saymakla bitmez. Günde 1 diş sarımsağı, antioksidan özelliği nedeniyle her bireye bu mucizevi bitkiyi öğünlerine dahil etmelerini tavsiye ediyorum.

 Akciğer lobu zatürresi olan hastalar üzerinde yapılan klinik çalışmada hastalara 4 saatte bir 1 çay kaşığı sarımsak şerbeti verilmiş ve vakaların tümünün iyileştiği görülmüş. Çin’de sarımsak tüketimi fazladır ve çok az sayıda akciğer tüberkülozu görülmektedir. Bu nedenle sarımsak tablet haline getirilmiştir ve kullanılmaktadır. Günümüzde ülkemizde de sarımsak tabletleri satılmaktadır.

HAMİLELİKTE ÖDEME KARŞI SARIMSAKLI ÖZEL TARİF

• 100 gr siyah soya fasulyesi • 30 gr diş sarımsak • 30 gr esmer şeker 1 litre suyu kaynattıktan sonra soya fasulyesi, sarımsak ve esmer şekeri ekleyip soya fasulyeleri iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. 5-6 kez yedikten sonra göreceksiniz ödeminiz çözülecek.

HER DERDE DEVA

Günümüzde kullanımı; erken yaşta ölüm riskini azaltmak için kan basıncı ve kolesterol düşürücü etkiler üzerinde yoğunlaşılmıştır.

Mikroorganizmalar üzerinde doğal bir savaşçı olup, antibiyotik etkiye sahiptir.

Vücuttaki serbest radikalleri yani zararlı maddeleri etkisiz hale getirip, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücreleri korur.

Kardiyovasküler sistemi güçlendirir.

Serum kolesterol ve trigliserit seviyelerini düşürür.

Tansiyon ve kan şekerini dengeleyicidir.

Kanser savaşçısı olan bir bitkidir.

Sarımsak terletici etkisi nedeniyle ateş düşürülmesine yardımcı olur.

Sarımsakta bulunan kimyasal bir madde doğrudan vücudu etkileyerek ağrı hissini azalttığı için doğal bir ağrı kesicidir.

Mide ve bağırsak hareketini artırıp hazmı kolaylaştırmaktadır.

Bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerinden temizlemek suretiyle, genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağlamaktadır.

Araştırmacılar, doğum esnasındaki sorunları en aza indirgemede etkili olduğunu bulmuşlardır.

Sarımsak esansı akciğerler yoluyla dışarı atılırken, bu organları ve bronşları dezenfekte ederek mikropları öldürmektedir.

Öksürüğü ve karın ağrısını gidermek, kan dolaşımını ve idrarı artırmak için 3 diş sarımsağı suyla kaynatıp yemeklerde soya sosuyla tüketebilirsiniz.

Isırık ve arı sokmalarında ağrıyı azaltmak için sarımsağı kesip sulu kısmını mevcut bölgeye sürebilirsiniz.

BUZDOLABINDA DEĞİL SERİN ORTAMDA SAKLAYIN

Taze sarımsak sert ve dolgun olmalıdır.

Buzdolabında değil kapalı ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Sarımsağı soyduktan 15 dakika sonra pişirin. Kolaylıkla yanabilir, pişirirken dikkat edin.

Farklı bir lezzet katmak için sarımsağı kızartırken biberiye yağından da faydalanabilirsiniz.

Ellerinizdeki sarımsak kokusunu gidermek için ellerinizi limon suyu ile yıkayabilirsiniz.

5-10 diş sarımsağı, bir gece suda beklettiğiniz soya fasulyeleri ile pişirin. Uzmanlar idrar artırmak, ödeme ve böbrek iltihaplanmasına iyi geldiği görüşünde.

İnsanlar ağız kokması nedeni ile sarımsak yemek istemez. Bu kokuyu önlemenin bir yolu var. Kırmızı hurma ya da Trabzon hurması ile beraber tükettiğinizde koku giderilecektir

SARIMSAK ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler: • 10 diş sarımsak • 2 kaşık zeytinyağı • 3 çorba kaşığı tarhana • 1 adet havuç • 3-4 dal dereotu ve kereviz yaprağı • 6 bardak su • Tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı: Tencereye zeytinyağını koyduktan sonra, doğranmış sarımsaklarla tüm malzemeleri ve üzerine soğuk su ekleyip yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Çorba kıvama geldikten sonra üzerine dereotunu ekleyip servis yapın.
 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107