Gişenin galibi ”Kelebeğin Rüyası”

Diziler
Zonguldak’ta yaşayan iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun yaşamlarını konu edinen yapım, 578 salonda, 346 kopyayla 22 Şubat’ta gösterime girdi.  Oyuncu, yönetmen...
EMOJİLE

Zonguldak’ta yaşayan iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu’nun yaşamlarını konu edinen yapım, 578 salonda, 346 kopyayla 22 Şubat’ta gösterime girdi. 

Oyuncu, yönetmen ve yazar Yılmaz Erdoğan’ın, ”Aşk, en güzel bahanesidir şiirin” sözleriyle tanımladığı Kelebeğin Rüyası’nı vizyona girdiği ilk hafta (22-28 Şubat) 808 bin 53 kişi izledi.

Daha ilk haftadan yapımcısı ve senaristi Erdoğan’a, 7 milyon 790 bin 848 lira hasılat getiren yapımı, mart ayının ilk haftasında gösterildiği 541 salonda 477 bin 55 kişi, ikinci haftasında 433 salonda da 271 bin 468 kişi seyretti.

Geçen hafta sonunu kapsayan verilere göre de 347 salonda, 136 bin 387 kişi tarafından izlenen dram biyografi filmini, toplamda 1 milyon 692 bin 999 kişi beyaz perdede gördü.

Oyuncu kadrosunda Erdoğan’ın yanı sıra Mert Fırat, Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Taner Birsel, Ahmet Mümtaz Taylan, Farah Zeynep Abdullah gibi pek çok ismi barındıran filmin gişede elde ettiği hasılat, toplamda 16 milyon 343 bin 340 lira oldu.

Çekimleri Zonguldak ve İstanbul’da gerçekleştirilen, aynı zamanda Zonguldaklı madencilerin de öyküsüne değinen film, şairlerin altın çağı olan yıllarda, İkinci Dünya Savaşı’nın gölgesinde adım adım gelişen bir aşkı anlatıyor.

Filmin konusu

Çok sayıda yerli yapımın rekabet ettiği gişede önemli bir izleyici sayısına ulaşan ”Kelebeğin Rüyası” filminin konusu ise şöyle:

”Zonguldak’ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadır. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa’da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye başkanının kızı Suzan’ın Zonguldak’a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevresinin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940’lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer’in hem kendi gelecekleri hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir.”
    
Gişenin galibi yerli yapımlar

Türk sinemasının son yıllarda kazandığı ivme gişedeki rekabete de yansıyor ve duygusal vurgusuyla dikkati çeken filmi, gişede yine kendisi gibi yerli yapımlar takip ediyor.

Beyaz perdenin şu anki galibi ”Kelebeğin Rüyası”nı seyredilme oranlarıyla ”Çanakkale: Yolun Sonu”, ”Aşk Kırmızı” ve ”Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda” izliyor.

15 Mart’ta, 258 kopyayla sinemalara gelen ve 397 salonda gösterilen, Çanakkale Savaşı’nı konu alan ”Çanakkale: Yolun Sonu”nun genel direktörlüğünü Serdar Akar üstleniyor. Çanakkale Savaşı’nda yaşananları merkezine koyan film, isimsiz kahramanlar üzerinden Çanakkale cephesini, orada yaşananları yeni bir bakış açısıyla beyaz perdeye taşıyor. Baş rollerinde Gürkan Uygun, Berrak Tüzünataç ve Mahir Günşiray gibi isimlerin yer aldığı filmi gösterimde olduğu ilk hafta sonunda (15-17 Mart) 131 bin 920 kişi izledi.

Yine 15 Mart’ta vizyona giren romantik dram türündeki ”Aşk Kırmızı”nın senaristliğini ve yönetmenliğini Osman Sınav yapıyor. ”Üç kişilik aşk olur mu-” sorusunu irdeleyen filmin baş rollerini Nurgül Yeşilçay, Ezgi Asaroğlu ve Tayanç Ayaydın paylaşıyor. Yapımı gösterime girdiği ilk 3 günde, 60 bin 814 kişi seyretti.

Bir diğer yerli yapım ”Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda” da 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sinemaseverlerle buluştu. İlk hafta 280 kopyayla, 284 salonda gösterilen romantik komedi türündeki filmi 5 haftada 1 milyon 389 bin 5 kişi izledi. 2010’da çekilen Romantik Komedi adlı filmin devamı niteliğindeki yapım Cemal Hünal, Sedef Avcı, Sinem Kobal, Burcu Kara, Gürgen Öz, Gökçe Özyol ve Engin Altan Düzyatan’dan oluşan çekirdek oyuncu kadrosunu devam filminde de aynen koruyor. ”Bekarlığa Veda” konseptinde çekilen filmin yönetmeni ise ilk uzun metrajlı sinema işine imza atan Erol Özlevi.

Sermiyan Midyat’ın yazıp yönettiği komedi filmi ”Hükümet Kadın” da en fazla izlenen yapımlar sıralamasında yer alıyor. Güneydoğu’da yaşayan ve görev yapan ilk kadın belediye başkanının, sekiz çocuklu Xate’nin hikayesini sinemaya aktaran filmi gösterime girdiği 1 Şubat’tan bu yana 1 milyon 343 bin 252 kişi gördü. Çekimleri Mardin’in Midyat ilçesinde gerçekleştirilen filmin baş rollerinde Demet Akbağ, Ercan Kesal ve Bülent Çolak bulunuyor.

AA


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107