Sigarayı 60’ından sonra bırakmak da yararlı

Hastalıklar
Alman Kanser Araştırma Merkezi (DKFZ), eski tiryakilerin ölüm riskinin sigarayı ağzına sürmemiş kişilere göre yine de daha yüksek olduğunu, ancak sigarayı bıraktıktan sonra riskin her yıl düştüğünü be...
EMOJİLE

Alman Kanser Araştırma Merkezi (DKFZ), eski tiryakilerin ölüm riskinin sigarayı ağzına sürmemiş kişilere göre yine de daha yüksek olduğunu, ancak sigarayı bıraktıktan sonra riskin her yıl düştüğünü belirtiyor.

DKFZ uzmanları, sigaranın 60 yaş üzerindekilerde ölüm oranını ne şekildeki etkilediğini inceleyen 17 uluslararası araştırmayı analiz etti.

Değerlendirme sonucunda, 60 yaşın üzerindeki sigara tiryakilerindeki ölüm oranının, sigara içmeyenlere göre neredeyse iki kat, eski tiryakilere göre de üçte bir oranında daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Araştırma ekibinin başkanı Herrmann Brenner, çoğu yaşlının, sigarayı bırakmanın artık kendilerine fayda sağlamayacağını düşündüğünü ve bu yüzden bırakmayı denemediğini belirterek, sigarayı bırakmanın her yaşta sağlığa faydalı olduğunun altını çizdi.

Ntvmsnbc