Ramazan Ayı ve Bize Kattıkları

Olaylar
Dünyada pek çok dini inanış mevcuttur. Bunu dini inanışlar kendilerine inanan bireylerden belli başlı birtakım şeyler yapmasını bekler. Ülkemizde ve dini inanışı İslam olan pek çok ülkede insanlar İsl...
EMOJİLE

Dünyada pek çok dini inanış mevcuttur. Bunu dini inanışlar kendilerine inanan bireylerden belli başlı birtakım şeyler yapmasını bekler. Ülkemizde ve dini inanışı İslam olan pek çok ülkede insanlar İslam inancı adına bazı sorumlulukları yerine getirirler. Bunlar namaz kılmak, hacca gitmek, zekât vermek, şehadet getirmek vb. İslam dünyası on bir ayda bir Ramazan ayının gelişini kutlar ve bu ayda İslam dinine inanan bireyler oruç tutarak ibadetlerini yerine getirirler. Ramazan İslam aleminde hep coşku ile karşılanır. Oruç tutmak bilimsel olarak kanıtlanmış şekilde insan sağlığına pek çok faydası dokunmaktadır. Buna ek olarak Ramazan ayında insanların karakteristik özellikleri ve empati yetenekleri kuvvetlenir. Tüm gün, akşama kadar aç kalınarak yapılan oruç ibadeti, yemek bulamayan ve aç kalan insanlarla empati kurmamızı, onları daha iyi anlamamızı sağlar.

Ağza yiyecek veya içecek hiçbir şey sürülmeden heyecanla ve sabırla beklenen ziyafetleri aratmayacak iftar sofralarında yapılan sohbetlerin sıcaklığı hepimizi heyecanlandırıyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayında arkadaşlık, dostluk bağları kuvvetleniyor. Ramazan tim İslam aleminde dayanışmayı, birliği ve beraberliği beraberinde getiriyor. Kurum, kuruluşlar, belediyeler veya bireyler etraflarında ihtiyaç sahibi olan ailelere ve kişilere erzak yardımı yapıyor, iftar çadırları kuruluyor vs. Ramazan ayı ülkemiz dışında pek çok yabancı ülkede yaşayan kardeşlerimiz tarafından da kutlanmakta ve bu arkadaşlarımız da oruç tutma ibadetlerini yerine getiriyorlar.

Ülkemizin doğusundan batısına bile değişkenlik gösterebilen iftar saatleri ülkeden ülkeye gayet tabi ki farklılık göstermektedir. Ülkemizde doğuda yer alan bölgeler iftarlarını daha erken yaparlarken batıda bulunan yerleşim yerleri için bu durum tam tersidir.  Dünyayı çevrelediği bilinen hayal ürünü olan ve meridyen adı verilen çizgiler vardır bu meridyenlerin her biri arasında dört dakikalık zaman farkları bulunur dolayısıyla dünyanın doğusundan batısına iftar saatleri değişkenlik gösterir.

Ülkemizde veya yurtdışında yaşayan ve on bir ayın sultanı olan Ramazan ayında oruç tutma ibadetlerini yerine getirmek isteyen tüm mümin arkadaşlarımızın gerilmeden iftar vaktini beklemeleri ve iftar vakitleri konusunda kafa karışıklığı yaşamasını istemediğimizden bir platform hazırladık. https://www.iftarsaatleri.com adresinden platformumuza erişerek siz de bulunduğunuz ülke, il, ilçe neresi ise bulunduğunuz bölgenin iftar vakitleri hakkında bilgi alabilir ve gönül rahatlığıyla iftar sofralarınızda orucunuzu açabilirsiniz. Yine platform üzerinde bulunan Berlin iftar vakti, Köln iftar vakti gibi sekmelere tıklayarak bulunduğunuz bölgedeki iftar saatlerini öğrenebilirsiniz.