Doğaya Bırakılan Keklikler, Kene Avında

Olaylar
Çevre ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda 63 ilde doğaya toplam 227 bin kanatlı hayvan bıraktı.Bunun 116 binini sülün, 11 binini ise keklikler oluşturuyor. Keklikler, bugüne kadar birçok kişinin hayatını ...
EMOJİLE

Çevre ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda 63 ilde doğaya toplam 227 bin kanatlı hayvan bıraktı.Bunun 116 binini sülün, 11 binini ise keklikler oluşturuyor. Keklikler, bugüne kadar birçok kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Kırım Kongo kanamalı ateşi hastalığının sebebi olan kenelerin en büyük düşmanı olarak gösteriliyor.

Bunun yanı sıra, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın ‘Doğaya Keklik ve Sülün Yerleştirme Eylem Programı’ kapsamında nesli tükenme noktasına gelmiş keklik ve sülünlerin sayılarının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, keklik ve sülünleri tabiata bırakmak için en uygun zamanın mayıs sonu ile eylül başı arasındaki dönem olduğunu belirtiyor. Keklik ve sülünler intibak kafeslerine konularak 7 ile 10 gün boyunca salınacağı alana alışması sağlanıyor. İnsanlarla ilişkisi tamamen kesilen keklik ve sülünler sürecin sonunda sabah güneş doğarken kafeslerin açılması ile tabiata bırakılıyor. Bu yöntemle 10 günlük alışma süresinde keklik ve sülünler nakil stresini üzerinden atıyor, gruplar oluşturuyor ve tabiata daha kolay uyum sağlayabiliyor. Keklik ve sülünlerin yerleştirildiği bu alanlar, üç yıl süre ile avlanması yasak olan sahalar içerisine alınıyor.

Zaman