Yunanlıların Tatil Anlayışı Değişti

Ülkeler
Yunanlı turistin tatil anlayışı yaşanan ekonomik krizle değişti. Birkaç yıl öncesine kadar Avrupa’da 5 yıldızlı otellerde konaklayan ve sepet sepet alışveriş yapan Yunanlı turistler, ucuz diye r...
EMOJİLE

Yunanlı turistin tatil anlayışı yaşanan ekonomik krizle değişti. Birkaç yıl öncesine kadar Avrupa’da 5 yıldızlı otellerde konaklayan ve sepet sepet alışveriş yapan Yunanlı turistler, ucuz diye rotayı Türkiye’ye çevirdi.

Bu sebeple Türkiye’ye gelen Yunanlı turist sayısı geçen yılın ilk 6 ayına göre bu yıl aynı dönemde yüzde 10 artışla 314 bine ulaştı. Ancak ekonomik sıkıntı sebebiyle artık 5 yıldızlı otellerde değil üç yıldızlı otellerde konaklıyorlar. Yıllardır turist rehberliği yapan Yüksel İmam, damaklarına düşkün olan Yunanlıların Boğaz’daki lüks restoranlar yerine daha sıradan yerlerde yemek yemeye başladıklarını söyledi. "Bugüne kadar Yunanlıların öğle yemeklerini geçiştirmeye çalıştıklarına hiç şahit olmadım." diyen İmam, Yunanlı turistlerin şimdi ise simitle idare ettiğini kaydetti. 10 yıldır Yunanlı turistlere rehberlik yapan Yılmaz Kalyoncu da komşuda yaşanan ekonomik krizin turistlerine yansıdığı görüşünde. "Artık Yunanlı turistler, sadece tesbih ya da inci boncuk gibi küçük hediyelik eşyalar alıyor." diyen Kalyoncu, eskiden epey pahalı hediyeler aldıklarını aktardı.
 
Bir seyahat acentesi ile Türkiye’ye gelen Yunanlı turist Nikols Alexioous, krizden önce istedikleri kadar para harcadıklarını ve mekân seçiminde kendilerini kısıtlamadıklarını söylüyor. Alexioous, "Krizden önce bir yılda 14 defa maaş alıyorduk ve Paskalya’da da hediyeler vardı. Bunlar kesilince Avrupa’ya gitmemiz zorlaştı." diyor. Türkiye’ye seyahatin Avrupa’ya göre daha uygun olduğunu düşünen memur emeklisi Ekaterini Dimitriou de, emekli maaşını eskisi gibi alamıyor. Yaşlılar evinde kalan Dimitriou, "Eskiden belediyeler bu tür seyahatleri ücretsiz olarak tertip ediyordu ancak kriz sonrası buna son verildi." diyor. Dolma fabrikasından emekli olan Pantzi Alkaterini ise, Türkiye’de doyasıya alışveriş yapamadığından yakınıyor. "Türkiye’de her şey çok harika ancak fiyatlar biraz pahalı geldi. Maalesef doyasıya alışveriş yapamıyoruz." diyor. Ekonomik krizin etkisinin kendilerini daha ucuz tatil yerleri aramaya ittiğini ve Türkiye’nin ideal bir tatil yeri olduğunu anlatan Kyrıki Sıkovari, krizin ne kadar devam edeceğini bilmediklerinden dolayı endişeli olduklarını ifade ediyor.

Yunanlı turistlerin durumunu değerlendiren Öz Class Acentesi sahibi Güneş Serengil de Yunanistan’daki ekonomik krizin Türkiye’ye yaradığını söylüyor. En az üç günlük bir seyahatin maliyetinin 130 ile 150 Euro olduğunu belirten Serengil, Yunanlıların bu fiyatları da pahalı bulduğunu aktarıyor. Bugüne kadar 50 milyardan fazla kredi kullanan Yunanistan, bütçede istenen iyileşmeyi sağlayamayınca kısa süre önce ‘2011-2015 Orta Vadeli Ekonomik İstikrar ve Kalkınma Programı’ adlı Memorandum-2’ye imza koymak zorunda kalmıştı. Atina’nın 2014’e kadar çoğu borç geri ödemesine gidecek 180 milyar Euro’ya ihtiyacı var. Yunanistan’ın toplam dış borcu 354 milyar Euro’dan fazla.

İtalyanlar, tatile veda ediyor

İtalya’da hükümetin hazırlayıp onayladığı, 2013 yılına kadar bütçe açığını 45,5 milyar Euro azaltmayı amaçlayan tasarruf planı, ülkede kutlanan bazı tatillerin pazar gününe kaydırılmasını öngörüyor. La Repubblica gazetesindeki habere göre, tasarruf paketi nedeniyle İtalyanlar, özellikle bahar aylarında kutladıkları resmî bayramlarını hafta içine denk geldiği tarihte kutlayamayacak. Tasarruf paketine göre, 2012 yılından itibaren 25 Nisan Nazi işgalinden kurtuluş bayramı, 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 2 Haziran Cumhuriyet Bayramı, en yakın pazar gününde kutlanacak. Oteller Birliği (Federalberghi) ise tatilleri pazara kaydırma kararının 6 milyar Euro’luk bir kayba neden olacağını savunuyor.
 

Zaman

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/