AB’den İran’a Ambargo

Ülkeler
AB’nin İran’a nükler programıyla ilgili uzlaşmazlığı sebebiyle uygulamaya karar verdiği ağır ve kademeli petrol ambargosu, Avrupa ülkeleri için Tahran ile petrol sektöründe yeni anlaşma ya...
EMOJİLE

AB’nin İran’a nükler programıyla ilgili uzlaşmazlığı sebebiyle uygulamaya karar verdiği ağır ve kademeli petrol ambargosu, Avrupa ülkeleri için Tahran ile petrol sektöründe yeni anlaşma yapmalarını yasaklıyor. Petrol ambargosunun geçiş aşaması, 1 Temmuz’dan sonra hiçbir yeni anlaşmanın yapılmamasını öngörürken, AB, nükleer programını finanse etmesine engel olmak için İran merkez bankasının Avrupa’daki malvarlıklarını donduracak ve işlemlere kısmi yasaklama getirecek.

Petrol ambargosuyla ilgili görüşmelerdeki zorluklar, İran petrolüne çok bağımlı Yunanistan’ın, köprüleri atmadan önce bir yıl mühlet verilmesi talebinden vazgeçmesinden sonra aşıldı.

Karar, Avrupa ülkelerinin petrol ihtiyacının İran yerine özellikle Körfez ülkelerindeki petrol üreticisi ülkelerden karşılanmasını öngörüyor.

İran, petrolünün yüzde 20’sini AB ülkelerine satıyor.

AB dışişleri bakanları, İran’a yaptırımlar için toplandı

AB dışişleri bakanları İran’a kademeli petrol ambargosu ve merkez bankası aktiflerinin kısmen dondurulması dahil sert yaptırımlar için toplandı.

Dışişleri bakanlarının toplantısı öncesinde sabah saatlerinde buluşan AB büyükelçileri, petrol ambargosunun detaylarında anlaştı.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre AB üyeleri, bu haftadan itibaren İran’dan ham patrol ithalatıyla ilgili yeni sözleşme yapamayacak. Mevcut sözleşmeler 1 Temmuz’da sona erdiğinde AB’nin İran’dan petrol ithalatı yılın ikinci yarısında tamamen durmuş olacak.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, dışişleri bakanları toplantısı öncesinde basına yaptığı açıklamada, İran’a ilave yaptırımları sonuçlandıracaklarını söyledi.

İran’a havuç ve sopa politikasının devam ettiğini kaydeden Ashton, Tahran yönetiminin isteğini göstermesi halinde nükleer müzakerelere hazır olduklarını belirtti.

Ashton, İran’a petrol ambargosunun üye ülke ekonomilerine etkisini yeni oluşturlacak bir mekanizmayla hesaplayacaklarını İran’dan kaynaklanacak arz darlığının aşılması için birçok üreticiyle temas içinde olduklarını ifade etti.

Zaman

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/