20 Bin Kişilik Halil İbrahim Sofrası Kuruldu

Toplum
Ziyafet için 2 ton et kullanıldı. Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Platosu’nda sabah namazının ardından başlayan tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve yaklaşık 20 bin ki...
EMOJİLE

Ziyafet için 2 ton et kullanıldı.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh Platosu’nda sabah namazının ardından başlayan tirit ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve yaklaşık 20 bin kişi tirit yedi.

Buluşmalar kapsamında katılımcı, konuklar ve vatandaşlarla tirit yemeğinin paylaşılmasının amaçlandığı, Tirit Ziyafeti için 2 ton et, 10 bin ekmek, 500 kilogram yoğurt, 250 kilo limon, 200 kilo biber ve 50 kilo sarımsağın kullanıldığı yemek saat 06.00’dan itibaren vatandaşlara ikram edilmeye başlandı.

Şanlıurfa Valiliği’nin her yıl düzenlediği ve geleneksel hale gelen Tirit ziyafetine katılan Vali Celalettin Güvenç, İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu’nun duasının ardından, Hz. İbrahim’in vazgeçilmez yemeği olan tiridi vatandaşlara ikram etti.

Vali Celalettin Güvenç, 2 ton et ile 20 bin kişiye tirit ikramında bulunduklarını söyledi. Buluşmaların ikinci gününün tirit ikramı ile başladığını ve Balıklıgöl’de uluslararası tanıtım ve resim sergisi ile devam edeceğini belirten Vali Güvenç, buluşmalarda yerli ve yabancı misafirlerin katılımı ile çok güzel bir atmosferin oluştuğunu ifade etti.

Vali Celalettin Güvenç, "Rengi ülkesi, coğrafyası, dili ne olursa olsun aynı inanç etrafında olan bizler biradayız" diyerek, "Aynı havayı aynı atmosferi mutlulukla paylaşıyoruz. Urfalılara teşekkür ediyorum." dedi.

Önümüzdeki yıllarda Halil İbrahim Buluşmalarının daha geniş kapsamlı ve uluslararası ölçekte yaparak hem Urfa’nın tanıtımına katkı sunmayı hemde Hz. İbrahim geleneğinin sürdürmeyi hedeflediklerini kaydeden Güvenç, Organisayonda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Kuzey Afrika’dan Buluşmalara katılan ve ‘Sierra Leone’deki Yetim ve Kadınlara yönelik eğitim ve yardım çalışmalar’ yapan programın kurucusu olan Hawa Turay, buluşmalara katıldığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hz. İbrahim tüm dinlerin atasıdır. Hz. İbrahim’den burada öğrendiğimiz bu şekildeki yardımlaşmayı, organizasyonu ülkemize dönünce orada gerçekleştirmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Oxfam İnternatıonal Başkanı Chris Wardle ise misafirperverliğin çok güzel bir örneğini Buluşmalarla Şanlıurfa’da gördüğünü ifade ederek, organizasyona katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Bu arada tirit ziyafetine katılmak isteyen vatandaşlar, ikramın yapıldığı Balıklıgöl’deki Dergah Cami avlusuna sığmayınca yerleşke içerisinde uzun kuyruk oluşturdu. Henüz güneş doğmadan yatağından kalkarak yerleşkeye gelen birçok vatandaş, burada saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekledi. Vatandaş, Tirit ziyafetine katılmayı hayırlı bir iş olarak görüyor.

Etkinliğe farklı ülkeden katılan misafirler de Şanlıurfa’daki misafirperverliğe hayran kaldıklarını belirtti.

Zaman