Labneli pratik kup nasıl yapılır?

Toplum
Kaç Kişilik: 2-4 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 10dk Ben bu tarifi artan kekleri değerlendirmek için yapıyorum, ayrıca acil tatlı gerektiği zaman çok işe yarayan basit ve şık bir reçete, isterseniz ...
EMOJİLE

Kaç Kişilik: 2-4 kişilik Hazırlama: 10dk Pişirme: 10dk

Ben bu tarifi artan kekleri değerlendirmek için yapıyorum, ayrıca acil tatlı gerektiği zaman çok işe yarayan basit ve şık bir reçete, isterseniz hazır kek isterseniz kalan keklerden yapabilirsiniz. Labneli krema cheesecake kremasına benziyor yani hafif tatlı ekşi bir tadı var. Bunun yerine farklı soslar ya da kremalar yapabilirsiniz.

7-8 dilim kek (ben kalan kakaolu kekimi kullandım)

Krema İçin ;

110 gram labne

30 gram pudra şekeri (elenmiş)

Yarım paket vanilya

80 ml sıvı krema

Süslemek için; 

Krema için labne mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Elenmiş vanilya ve pudra şekeri ilave edilir, çırpılır. En son sıvı krema ilave edilir ve 1-2 dakika daha yüksek devirde çırpılır. Buzdolabına kaldırılır yarım saat bekletilir.

Kekler ufalanır. Kupların en dibine bir avuç kek yerleştirilir. Üzerine 2 kaşık krema eklenir. Üzerine tekrar kek ve krema eklenir. En üstü dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Bu ölçülerden 5 adet çıkıyor, afiyet olsun.