Soğuk hava yurtta etkisini sürdürüyor

Toplum
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Balkanlardan gelen alçak basınç sistemi etkisine girecek olan bölgede akşam saatlerinden itibaren yer yer kar yağış bekleniyor. Bölgede ...
EMOJİLE

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Balkanlardan gelen alçak basınç sistemi etkisine girecek olan bölgede akşam saatlerinden itibaren yer yer kar yağış bekleniyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere, Kars’ta 15, Ağrı ve Ardahan’da 11, Iğdır’da 10, Erzincan ve Erzurum’da 5 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise Erzincan’da 9, Ardahan Erzurum’da 3, Iğdır’da 2, Kars ve Ağrı’da sıfır derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Erzurum kent merkezinde 6, Kars’ta 2, Ağrı’da 12, Ardahan’da 5, Iğdır’da 3, Palandöken’de 24, Konaklı’da 50 ve Cıbıltepe’de 29 santimetre ölçüldü.

Meteoroloji yetkilileri, bölgenin uzun süredir Sibirya’dan gelen yüksek basınç sistemi altında kalması nedeniyle hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyrettiğini bildirdi.