Kadın komandolar nefes kesti

Toplum
Jandarma Komando’ya bağlı 4’ü kadın 8 personel, Boğaziçi Köprüsü’ne Türk bayrakları ve 8 Mart temalı bir pankart astıktan sonra halatlarla denize indi. Jandarma Komando Özel Asayiş K...
EMOJİLE

Jandarma Komando’ya bağlı 4’ü kadın 8 personel, Boğaziçi Köprüsü’ne Türk bayrakları ve 8 Mart temalı bir pankart astıktan sonra halatlarla denize indi.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı dağcılık timlerine bağlı ekipler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Boğaziçi Köprüsü’nde, “Dünya Kadınlar Günü” temalı pankart ve Türk bayrağı astı. Jandarma’nın kuruluşunun 175. yıl dönümü nedeniyle ilk kez düzenlenen sıradışı gösteride komandolar halatlarla köprüden aşağı indi. Köprü üzerinde özel kıyafetlerini giyen 4’ü kadın 8 personel ikişerli gruplar halinde 64 metre yükseklikten denize indi.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ…

ORTAKÖY’DEN KARAYA ÇIKTILAR

Yaklaşık 7 dakika süren inişin ardından komandolar kendilerini bekleyen askeri botlarla Ortaköy’de karaya çıktı. Komandoların gösterisi kıyıdan da ilgiyle izlendi. Çok sayıda vatandaş ve turist bu ilginç gösteriyi meraklı gözlerle takip etti. Gösteriye tanık olanlar bir yandan alkışlarla destek verirken bir yandan da bu ilginç gösteriyi fotoğraflarla ölümsüzleştirdi. Gösteriye, Hakkari’den Jandarma Kıdemli Çavuş Songül Karapınar, Ardahan’dan Jandarma Kıdemli Çavuş Hatice Özbek, Bodrum’dan Jandarma Çavuş Esma Akgül ve Tunceli’den Jandarma Çavuş Yasemin Yalçın Eroğlu katıldı.

HİÇBİR TEREDDÜT YAŞAMADIK

Gösterisini başarıyla tamamlayan Jandarma Kıdemli Çavuş Hatice Özbek, “Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli olmaktan çok onur ve gurur duyuyorum. Gösteri yaklaşık 6-7 dakika sürdü. Hiçbir tereddüt yaşamadık. 4 haftalık eğitim sürecince böyle bir faaliyet gerçekleştirdik. Ben Cumhuriyetle kendisine kazanılmış haklar verilen,

modern Türk kadınlarının ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.