Düşük kalorili tatlılar nelerdir?

Toplum
Sürekli olarak yağlı, şekerli ve kalorili besinler tüketmek bunun yanında hareketsiz bir yaşam sürmek sağlıksız beslenmeye yol açtığı için verilmesi güç olan kiloların alınmasına sebebiyet vermektedir...
EMOJİLE

Sürekli olarak yağlı, şekerli ve kalorili besinler tüketmek bunun yanında hareketsiz bir yaşam sürmek sağlıksız beslenmeye yol açtığı için verilmesi güç olan kiloların alınmasına sebebiyet vermektedir. 

Nasıl kolay’da yer alan habere göre, kalorili besinler, özellikle kilo problemi olan kişiler için büyük bir sorun teşkil etmektedir. Kalorisi düşük tatlılar genelde sütlü ve meyveli tatlılardır. Şerbetli ve yağlı tatlılar kalori bakımından oldukça yüksektir. Şerbetli tatlılar aynı zamanda kolesterol, kalp, damar ve şeker hastaları için oldukça zararlıdır. 

Kalori içeren besinler, enerji bakımından çok zengindir. Fakat kalorinin yakılması ve vücuttan atılması için mutlaka spor yapmak gerekmektedir. Diyet programları genelde düşük kalori üzerinden düzenlenmektedir. Bunun nedeni kalorinin özelilkle belirli yaş gurubunda yer alan insanlar için büyük bir kilo tehdidi olmasıdır. 

Kalorisi düşük tatlıların başında sütlü tatlılar gelmektedir. Keşkül, sütlaç, muhallebi, supangle, gibi tatlılar kalori bakımından düşüktür. Fakat bu tatlıların light sütle yapılmış olması gerekmektedir. Bu tatlıların evde yapılması ve kullanılan malzemelerin belirli ölçülerde kullanılması daha doğru bir davranış olacaktır. Bu tatlılar her ne kadar düşük kalori içerse de dışarıda satılan tatlıların içerisinde bazı ek maddeler katıldığı için yüksek kalori içermesi muhtemeldir. 

Bu tatlıların dışında meyveli tatlılar da düşük kaloriye sahiptir. Erik, kayısı, frambuaz, vişne ya da yaban mersini içeren tatlılar kalori bakımından düşüktür. Her ne kadar bu tatlılar düşük kaloriye sahip olsa da gün içerisinde çok fazla tüketilmemelidir. Bunun yanında tatlı porsiyonları mutlaka küçük olmalıdır. 

Sütlü ve meyveli tatlıların içerisinde kullanılan şeker yerine tatlandırıcı tercih etmek kalori düşürme açısından daha doğru bir davranış olacaktır. Hazır şekerler yüksek oranda kalori içermektedir. Yağ oranının da olabildiğince düşük tutulması hafif ve kalorisi düşük bir tatlı hazırlanmasını sağlamaktadır. 

Tatlı olarak çikolatayı seven kişilerin ise bitter çikolataları tercih etmesi önerilmektedir. Ayrıca light dondurmalar ve tuzsuz ekmek tatlıları da kalorisi düşük tatlılar grubunda yer almaktadır. Meyveli tatlıların soğuk olarak tercih edilmesi daha doğru olabilmektedir. Tahıllı kurabiyeler de düşük kalorili tatlı arayanlar için bir çözüm olabilmektedir.