Meteorolojiden İstanbul’a yağmur uyarısı! Hava 10 derece birden düşecek

Toplum
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava durumu raporuna göre ülkemizde yaşanan bahar havasının sona ereceğini yarından itibaren yurt genelinde hava sıcaklığının düşeceğini ve yağmurun etkili olaca...
EMOJİLE

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava durumu raporuna göre ülkemizde yaşanan bahar havasının sona ereceğini yarından itibaren yurt genelinde hava sıcaklığının düşeceğini ve yağmurun etkili olacağını duyurdu.

Meteoroloji internet sitesinden yaptığı açıklamasında, “yurtta yarından itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek olan serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.” ifadesini kullanarak “hafta sonuna kadar yurt genelinde etkili olması beklenen yağışların, yarın Trakya Kesimi, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir’in kuzey ve batısı ile İzmir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara sebep olması beklenmektedir” dedi.

“Yağışlı sistemin, Perşembe günü doğu kesimlerde etkili olduktan sonra ülkemizi terk etmesi” beklendiğini belirten Meteoroloji, “Cuma günü batı bölgelerden itibaren tekrar yeni bir yağışlı sistemin etkili olmaya başlayacağı tahmin edilmektedir” ifade etti.

SICAKLIK 6-10 DERECE DÜŞECEK

Hava sıcaklığının 6 ila 10 derece düşeceği kaydedilen açıklamada “Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlarla birlikte yarın kuzeybatı, Çarşamba günü ise kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normalleri civarına düşeceği tahmin ediliyor.” denildi.

Meteoroloji yaptığı açıklamasında yarın rüzgarın ise Marmara’da önce güneybatı (lodos) öğleden sonra kuzeydoğu (poyraz), Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği belirtildi.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR’İN ÜÇ GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

İstanbul’da hava durumu yarın öğlen saatlerinde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, zamanla etkisini artırarak Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli (21-50 kg/m2) olması ve öğleden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Perşembe günü İstanbul’da yağış tahmin edilmiyor.

Ankara’da hava durumu yarın öğleden sonra başlayacak yağışların, Çarşamba günü kısa süreli ve hafif sağanak yağış şeklinde meydana geleceği tahmin ediliyor. Perşembegünü, yağış beklenmiyor, parçalı bulutlu bir havanın hakim olması tahmin ediliyor.

İzmir’de ise hava durumu yarın sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların başlaması beklenirken öğle saatlerinde etkisini artırarak Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-60 kg/m2) olması bekleniyor.

 

Milli Gazete