İslam dünyası istila kıskacında

Olaylar
Seda Çakmak’ın haberi Yüce Diriliş Partisi lideri Sezai Karakoç, Osmanlı’nın yıkımının ardından, İslam dünyasının yeniden emperyalist istila tehdidi yaşadığını belirterek, “İslam ülk...
EMOJİLE

Seda Çakmak’ın haberi

Yüce Diriliş Partisi lideri Sezai Karakoç, Osmanlı’nın yıkımının ardından, İslam dünyasının yeniden emperyalist istila tehdidi yaşadığını belirterek, “İslam ülkeleri birleşmeli, sorunlarını kendileri çözmeli” dedi.

Yüce Diriliş Partisi Genel Başkanı Sezai Karakoç, partisinin Fatih’te bulunan merkezinde okurları ile buluştu. Karakoç konuşmasında insanlığın çıkmazda olduğunu, ancak İslami bir düzenle kurtulacağını söyledi. Karakoç istiladan kurtulmak için bütün İslam ülkelerine ve Türkî cumhuriyetlere birlik çağrısında bulundu. Özellikle emperyalistlerin, Müslümanların barışçıl hallerini teslim olmaya hazır bir ağ gibi düşündüklerini kaydeden Karakoç,  “Müslümanların bu barışçıl hali onların aynı zamanda savaşçı olmadığını göstermez. Tarihi dönemlerden birini yaşıyoruz. Yine İslam âlemi büyük bir istila ile karşı karşıya. Köle yapmak istiyorlar. Müslümanların uyanması, tedbirini alması ve bir kere daha ders vermesi gerekiyor. Bu dersi geçmişte çok aldılar ama unuttular” dedi.

Bağımsızlığı iyi kullanamadık

Karakoç şunları söyledi: “Osmalı çöktükten sonra istila edilen bütün İslam ülkelerin tekrar bağımsızlığını kazandı ancak bağımsızlığı iyi kullanamadılar. 70 yıl aradan sonra batı yeniden bu ülkeleri istila etmek istiyor. Herkes yine kendi sömürge ülkelerinin peşinde. Ben istila ediyorum demiyor tabi. ‘Sizi diktatörlerden kurtaracağım, insan haklarına kavuşturacağım. Haklarınızı kullanamıyorsunuz. Müslüman kardeşlere siz de idareye katılın’ diyor. Bunların hepsi aldatmaca.”

Star