Sıra şebeke sularında

Olaylar
Damacanaları denetim altına alan Sağlık Bakanlığı sorunlu firmaları açıklamak için yapılan analizlerin sonuçlarını beklerken, şebeke sularıyla ilgili çalışmaları da başlattı. Bakanlık, damacanalardan ...
EMOJİLE

Damacanaları denetim altına alan Sağlık Bakanlığı sorunlu firmaları açıklamak için yapılan analizlerin sonuçlarını beklerken, şebeke sularıyla ilgili çalışmaları da başlattı. Bakanlık, damacanalardan sonra şebeke sularını da mercek altına aldı.

DEĞİŞTİRMEK 2 YILI ALIR
81 ilde bulunan Halk Sağlığı Müdürlükleri’ni harekete geçiren Sağlık Bakanlığı yetkilileri, bu çalışmada da şebeke sularından numune alarak analize başladı. Bu analizler sonucunda hangi içme sularının sağlıksız olduğu ortaya çıkmış olacak. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Ankara’da Çamlıdere Barajı’nı besleyen derelerden birinde alüminyum artışı tespit edildiğini açıkladı. Tespit üzerine Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile temasa geçen Sağlık Bakanlığı, sorunun giderilip gerekli tedbirlerin alındığını duyurdu.

Alüminyumun sudaki en zararsız madde olduğunu söyleyen uzmanlar, bu maddenin suyu renkli ve bulanık hale getirdiğini, bunun da arıtma işleminde çökertilebildiğini ifade etti.

AHaber