Samanyolu Televizyonu’nda cuma akşamları ekrana gelen ‘Ve İnsan Aldandı’ dizisi şeytanın tuzaklarına karşı insanları uyarmayı amaçlıyor. Dizinin yapımcısı Mustafa Kartal, izleyicilerden olumlu tepkiler aldıklarını söylüyor.
İnsan günlük hayatta iyi kötü, doğru yanlış ikilemine girer çoğu kez.Dile gelen ilk sözcük ‘İçimden bir ses’ diye başlar. Sesin kime ait olduğu bilinmez ama ya hayır tavsiye eder ya da şer.
İnsanın bu mücadelesini anlatan Samanyolu Televizyonu’nun yeni dizisi ‘Ve İnsan Aldandı’ seyirciyle buluştu. Dört aylık hazırlık aşamasından sonra yayınlanan dizi insanın şeytanla mücadelesini konu alıyor.
Dizinin yapımcılığını üstlenen Mustafa Kartal, projeyle şeytanın tuzaklarının cazibesine, günahları makul şekle sokma çabasına dikkat çekmek istediklerini söylüyor.
Kartal, "Bir nebze olsun insanları şeytanın hile ve desiselerine karşı uyarabilirsek, diziyi seyreden insanlar şeytanla mücadelede kendilerinden de bir şeyler bulabilirse sanırım proje maksadına hizmet etmiş olur." diyor. Dizinin senaristlerinden Özge Aras ise şeytanın hilelerini yazma fikrinin kendisini ürküttüğünü ifade ediyor.
Her bölümünde farklı bir hikâyenin işlendiği ‘Ve İnsan Aldandı’ dizisinin yönetmenliğini Taner Tunç yapıyor. İstanbul’da çekilen dizide 50 kişilik set ekibi çalışıyor.
Şeytan karakterini Akın Erozan’ın canlandırdığı dizinin bölüm oyuncuları ise haftalık senaryoya göre belirleniyor. İnsanın kolay aldanması, büyük düşmanı şeytan tarafından nasıl kullanıldığını görsel efektlerle anlatan dizinin yapımcısı Kartal, izleyicinin her bölümde kendinden bir şeyler bulduğunu belirtiyor.
Yayınlanan bölümlerden sonra seyirciden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Kartal, "İzleyiciden şeytanın ısrarcılığını vurguladınız, her yolu kullanarak insana vesvese vermesini gösterdiniz, şeytanı unutmamamız gerektiğini hatırlattınız gibi tepkiler geldi." diye konuşuyor.
Dizinin senaristlerinden Özge Aras, "Şeytanın biz insanlar üzerindeki hesaplarını, oyunlarını anlatan bir iş yapmak, düpedüz şeytana meydan okumak gibi bir şeydi. Bu sebeple proje teklifi geldiği ilk an ürktüm." diyor.
Senarist Aras projede seçtikleri karakterleri, "İtikadı olan ama zor durumda kalan, kafası karışan karakterleri ele alıyoruz çoğunlukla. Hal böyle olunca şeytan; karakterlerimizi ancak "haramı meşrulaştırma" yoluyla kandırmayı tercih ediyor.
Bu durumda da senaristin işi epey zorlaşıyor. Çünkü ‘şeytani zeka’ denilen düşünme biçimini yakalamak hiç de kolay olmuyor." cümleleriyle anlatıyor. Senaryo yazarken önce hikâyeleri kurduklarını, sonra danışma kurulu tarafından incelendiğini söylüyor.
Zaman