1. Kaş İrlanda Film Festivali

Diziler
Gösterimleri son yıllarda ilgi gören İrlanda yapımlarını kapsayan festivalin temel amacı, Türk izleyicilere beyazperde yoluyla İrlanda tarihi ve kültürünü daha yakından tanıma fırsatı vermek olarak be...
EMOJİLE

Gösterimleri son yıllarda ilgi gören İrlanda yapımlarını kapsayan festivalin temel amacı, Türk izleyicilere beyazperde yoluyla İrlanda tarihi ve kültürünü daha yakından tanıma fırsatı vermek olarak belirlendi.

Festivalde ekrana gelecek filmler arasında ödüllü film “The Wind That Shakes the Barley” (Özgürlük Rüzgarı), modern Dublin’e bakışları içeren çağdaş aşk hikayesi “Once” (Bir Zamanlar), Daniel Day Lewis’in rol aldığı Kuzey Irlanda’daki sorunları anlatan “In de Name of the Father” (Babam İçin), İrlanda dilinin konuşulduğu bir film olan Poitín (Potcheen) ve son on yılın  popüler İrlanda yapımı 13 adet film ve Türk yapımı 3 adet kısa film var.

Filmler İngilizce ve Türkçe alt yazılı olarak gösterilecek.

Festival TV yapımcısı, sanat organizasyonları menajeri ve seyahat gazetecisi olan İrlandalı Kate Fennell tarafından organize ediliyor. Fennell, kış aylarında İrlanda dans kursları ile İrlanda kültürünü belirli bir düzeyde tanıtmış olduğu Kaş’ta 10 aydır yaşıyor. Fennell, İrlanda ve Türk insanlarının birçok benzerlikleri olduğunu belirterek ve iki ülke arasındaki kültürel bağların bu festival sayesinde güçleneceğini ümit ettiğini söyledi.

Festival web sitesi: http://www.kasirishfilmfestival.com/