23. İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali

Diziler
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün ana sponsorluğunda, Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Başkonsolosluğu ve Goethe Institut’ün salon sponsorluklarında bu...
EMOJİLE

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürlüğü’nün ana sponsorluğunda, Fransız Kültür Merkezi, Hollanda Başkonsolosluğu ve Goethe Institut’ün salon sponsorluklarında bu yıl 23.sü düzenlenecek olan İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali 23-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Kısa zamanda çok şey anlatma temeline dayanan ve yönetmenlerin yeteneklerini en özgün biçimde yansıtmalarına olanak tanıyan kısa filmleri desteklemek, ulusal ve uluslararası alanda genç yönetmenlerin seslerini duyurmalarına ortam hazırlamak amacıyla düzenlenen festivale, Belçika, Fransa, Yunanistan, İngiltere, İran, Tayland, ABD, Bangladeş, Arjantin, İsrail Cezayir, Fas, Bosna Hersek gibi ülkelerden 870 film başvurdu. Filmler arasında yapılan seçim sonucunda, programa toplam 156 film alındı. Festival programı “Kurmaca Filmler”, “Canlandırma Filmler”, “Belgesel Filmler” ve “Deneysel Filmler” olmak üzere dört ana başlıktan oluşuyor.