2. Uluslararası Gençlik Filmleri Festivali

Diziler
20 Aralık akşamı saat 19.00’da İTÜ Maçka Mustafa Kemal Salonu’nda açılışı gerçekleşecek olan festival, “yasaklılar” ile perdelerini aralayacak. Açılışta sinema ve sanatseverler...
EMOJİLE

20 Aralık akşamı saat 19.00’da İTÜ Maçka Mustafa Kemal Salonu’nda açılışı gerçekleşecek olan festival, “yasaklılar” ile perdelerini aralayacak. Açılışta sinema ve sanatseverleri sansüre uğramış ve kapanmak zorunda kalan mizah dergisi Harakiri’nin karikatür sergisi karşılayacak.

Festivalin açılışında “yasak” temalı birçok kısa film gösterilecek. Sunuculuğunu genç oyuncu Bora Akkaş’ın yapacağı gecede festivalin en başından beri sorduğu yasaklara karşı “Ne yapsak” sorusunun cevabını verenlere de teşekkür plâketleri verilecek. Özgürlüğün şarkılarını söyleyen Bandista ve Yeni Türkü ile ikinci yılında yasak bir “merhaba” diyecek festivalin açılışı ve gösterimleri; festivalin ilkeleri doğrultusunda ücretsiz olacak.

Festivalde hangi filmler var?

Festivalde bu sene kısa ve uzun metraj, belgesel ve animasyon olarak toplam 46 film gösterilecek. Festivalin filmleri arasında bir zamanlar sansürlenmiş Duvar, Otobüs gibi Türkiye’li filmlerin yanı sıra; Fahreneit 451, Punishment Park, La Antena gibi distopik filmler de seyirciyle buluşacak.

sinefesto