Leyla ile Mecnun’da mahalleye ‘ölüm’ geldi

Diziler
Leyla ile Mecnun dizisinin bu hafta konusu ölümdü. İsmail Abi’nin "Hacı beni al" demesi, Erdal Bakkal’ın "ölümden yırtmak için namaza başlaması" ve daha neler neler. Ku...
EMOJİLE

Leyla ile Mecnun dizisinin bu hafta konusu ölümdü. İsmail Abi’nin "Hacı beni al" demesi, Erdal Bakkal’ın "ölümden yırtmak için namaza başlaması" ve daha neler neler.

Kurtlar Vadisi’nin "Ölüm ölüm dediğin nedir ki gülüm ben senin için yaşamayı göze aldım" mottosunu yerle bir eden müthiş bir bölüm…

İnsanın kaçamayacağı, yok edemeyeceği yegane şey ölüm. Belki de bu çaresizlik yüzünden ölüm temalı eserler ve ölüm üzerine edilen iddialı sözler,  felsefede, edebiyatta ve diğer sanat dallarında kendine farklı bir yer buluyor.

Ölüm konusu, özellikle de ölüme meydan okuyan, ölümü hiçe sayan sahneler ve replikler, diziler ve sinema filmlerinde de sık sık karşımıza çıkıyor. Hele hele işin içinde aşk ve kahramanlık da varsa, bu ölüme meydan okuyuş, izleyiciler için daha bir lezzetli hale gelebiliyor.

Ülkemizde yayınlanan dizilerden özellikle Deli Yürek ve Kurtlar Vadisi dizileri bu konuda bolca örnek içeriyor. Ancak genelde korkulan, çekinilen, yüzyüze gelinmek istenmeyen ölümle çok farklı ilişki kuranlar da yok değil.

TRT 1’in "absürd komedi" olarak tanımlanan tarzıyla dikkat çeken ve izleyicilerini bol bol güldüren dizisi Leyla ile Mecnun, son yayınlanan bölümüyle derin derin düşündürdü de.

Dizide mahalleye "ölüm" geliyor ve mahalleden birini alıp gideceğini, bu insanın kim olduğunu da kahramanlarımızın seçmesi gerektiğini söylüyor.

Dizinin ölüm sahneleri, insanların ölüm karşısındaki duruşlarına sağlam eleştiriler getirirken, günümüzde unutulan fedakarlık duygusunu da yeniden hatırlatıyor.

Aktifhaber