”The Last Book” kasım ayında vizyonda

Diziler
İngiltere’de yaşayan ve Evrim Teorisi’ni benimseyen 6 arkeoloğun ”bir mağarada Kur’an ayetleriyle yüzleşmelerini” konu alan ”The Last Book-Son Kitap” sinema f...
EMOJİLE

İngiltere’de yaşayan ve Evrim Teorisi’ni benimseyen 6 arkeoloğun ”bir mağarada Kur’an ayetleriyle yüzleşmelerini” konu alan ”The Last Book-Son Kitap” sinema filminin çekimlerine mayıs ayında başlanacak.

Filmin senaristi Selçuk Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin Evrim Teorisi etrafında yaşanan tartışmalara Kur’an-ı Kerim’den yanıt aradığını belirterek, günümüzde Evrim Teorisi’ni tartışan bilimadamlarına ”bilim düşmanı” veya ”gerici” gibi yaftalar yakıştırıldığını anlattı.

Kur’an-ı Kerim’in yeterince açık olmasına karşın ne dediğinden çoğu Müslüman tarafından bile tam bilinmediğini ifade eden Kızıldağ, ”İnançsız ya da inançlı herkes tarafından izlenecek bir film düşüncesiyle yola çıktık. Güneş batıdan doğmadan önce tüm insanlığın Kur’an-ı Kerim’i okumasıdır dileğimiz” şeklinde konuştu.
    
”Kur’an ayetleriyle bir inanç yolculuğunu anlatan bir filmin senaryosunu yazmak ağır bir sorumluluk” diye konuşan Kızıldağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Filmi aşırılığa kaçmadan, bir ortaya yol benimsenerek kaleme alındı. Evrim Teorisi’ni benimseyen 6 arkeoloğun bir mağarada Kur’an ayetleriyle yüzleşmeleri, bilimsel gerçeklerle örtüşen bir şekilde hikaye edildi. The Last Book filmiyle ilk emri ‘oku’ olan İslam dininin tüm insanlığı nasıl kucaklayıcı olduğu anlatmaya çalışacağız.”

Filmin geçtiği mağaranın Eskişehir’e bağlı ve 50 km uzaklıktaki Güney köyü Bey Yaylası’nda yer aldığını anlatan senarist Kızıldağ, çekimlerinin önemli bölümünün ”Sabır” adı verilen bu mağarada geçeceğini söyledi.

Filmin yapımcılığını üstlenen Levent Şen ise İslam tarihinde ”mağara”nın önemli bir sembol olduğuna dikkati çekti.

Ortadoğu ve uluslararası ilişkiler uzmanı Şen, Hazreti Muhammed’in peygamber olmadan önce 35 yaşında toplumun yozlaşmış yapısından uzaklaşıp mağarada inzivaya çekildiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

”Cebrail İslam peygamberine Hira’da ilk vahiy olarak, ‘Oku yaratan Rabbinin adıyla oku’ ayeti ile başlayan Alak Suresi’ni okumasını söylemişti. Filmi de tabii bu ayetle başlıyor. Bir mağara kapısında kendi dilleriyle ‘oku’ yazan kağıt parçalarına rastlamasıyla hayatları değişen 6 İngiliz arkeoloğun başlarından geçen anlamlı ve özel olaylar anlatılıyor.”

Yapımcı Şen, 4 haftalık bir süreçte çekilmesini planlanan filmin kasım ayında vizyona girmesinin planlandığını söyledi.

Şen, çekimlerine mayıs ayında başlanacak filmin dram ve gerilim tarzında olacağını belirterek, filmin 300 kopya olarak Türkiye genelinde aynı anda vizyona gireceğini, DVD ve TV satış çalışmalarıyla en az 20 milyon izleyiciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

AA