Seyfi Teoman Anılacak

Diziler
Tatil Kitabı ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz gibi iki önemli filme imza atan ve kendi kuşağının en yetenekli isimlerinden biri olarak gösterilen Teoman’ın ölümü büyük üzüntü yaratmıştı.   Kay...
EMOJİLE

Tatil Kitabı ve Bizim Büyük Çaresizliğimiz gibi iki önemli filme imza atan ve kendi kuşağının en yetenekli isimlerinden biri olarak gösterilen Teoman’ın ölümü büyük üzüntü yaratmıştı.
 
Kayseri’de 1977′de doğan Seyfi Teoman, Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nü bitirdikten sonra Polonya Ulusal Sinema Okulu Lodz’da film yönetmenliği eğitimi aldı.
 
2004′te çektiği kısa filmi ”Apartman”, ulusal ve uluslararası pek çok festivalde gösterilerek, ödüle değer görülen Seyfi Teoman’ın ilk uzun metraj filmi ”Tatil Kitabı”, 58. Berlin Film Festivali’ne kabul edilen tek Türkiye yapımı film oldu.
 
Teoman’ın senaryosunu yazıp yönettiği ikinci uzun metrajlı filmi “Bizim Büyük Çaresizliğimiz” ise 2011 yılında 30. İstanbul Film Festivali’nde Uluslararası Yarışma’da Jüri Özel Ödülü’nü paylaşmıştı ve Ulusal Yarışma’da hem Radikal Gazetesi Halk Ödülü’nü hem de En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü’nü kazanmıştı.

sinefesto.com