Papandreu: Ben de Acı Çekiyorum

Ülkeler
Hükümetin ülke ekonomisinin iflasını önlemek amacıyla IMF ve AB’den gördüğü mali yardımların karşılığında almaya karar verdiği sert ekonomik önlemlere karşı yapılan eylemler birbirini izlerken 1...
EMOJİLE

Hükümetin ülke ekonomisinin iflasını önlemek amacıyla IMF ve AB’den gördüğü mali yardımların karşılığında almaya karar verdiği sert ekonomik önlemlere karşı yapılan eylemler birbirini izlerken 19-20 Ekim’de ilan edilen 48 saatlik genel grevle yaşam duracak. İşçi ve memur sendikalarının düzenlediği grev günlerinde parlamento önünde protesto yürüyüşleri alevlenecek.

Yunan Parlamentosu ise aynı günlerde maaşları yeniden kısan, memur sayısını azaltan, ek vergiler getiren yasa tasarısını oylayacak. Son gelişmelerle ilgili açıklama yapan Yunan Başbakanı Yorgos Papandreu ise ülkenin geleceğinin belirsizliğini hâlâ koruduğunu vurgulayarak, "Bugün herkese hemen bir çözüm ve daha iyi bir yaşam garantisi vermeyi çok isterdim. Bunu yapabilsem dünyanın en mutlu insanı olacağım, ancak yapamıyorum. Ve her Yunanlıya tüm samimiyetimle bu gerçeği söylemek benim görevim" dedi. Bugünkü Yunanistan’ı 2004 yıllarındakiyle karşılaştırdığında acı çektiğini, üzüldüğünü ve öfkelendiğini, ancak her şeye rağmen mücadeleden vazgeçmediğini belirtti.

ahaber.com