Suriye’de Askerler Dera’ya Operasyon Düzenliyor

Ülkeler
Suriye’de orduya bağlı birliklerin, Dera’nın Sahm El Golan bölgesine geniş çaplı bir operasyon düzenlediği bildiriliyor. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nin açıklamasına göre tank...
EMOJİLE

Suriye’de orduya bağlı birliklerin, Dera’nın Sahm El Golan bölgesine geniş çaplı bir operasyon düzenlediği bildiriliyor. Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi’nin açıklamasına göre tanklar ve zırhlı araçlarla desteklenen askerler, Sahm El Golan’ı kuşattı. Aralıksız ateş altında olan bölgede askerlerin sis bombası da kullandığı bildiriliyor.

Görgü tanıklarının aktardığına göre atılan bombalarda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı. Ayrıca sis bombasını kullanan askerlerin çok sayıda kişiyi de kaçırdığı belirtiliyor. Ayrıca sivillere ateş açmak istemeyen iki askerin de oradan hemen idam edildiği iddia edildi. Askerlerden birinin canlı canlı gömüldüğü öne sürüldü.

Askerlerin operasyon düzenlediği bölgede olaylar başladığından beri birçok aile Ürdün’e sığınmıştı. Bölgede en az 40 erkeğin kaybolduğu ve kendilerinden de haber alınamadığı ifade ediliyor.

Star