Açlık Grevindeki Filistinler’in Cezasına Son

Ülkeler
Filistin Esir Araştırmaları Merkezi Müdürü Fuad el-Hafış, İsrail cezaevlerinde bulunan ve açlık grevi yapan 2 Filistinlinin hücre cezasının kaldırıldığını bildirdi. El-Hafış, İsrail cezaevlerinde açlı...
EMOJİLE

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi Müdürü Fuad el-Hafış, İsrail cezaevlerinde bulunan ve açlık grevi yapan 2 Filistinlinin hücre cezasının kaldırıldığını bildirdi.

El-Hafış, İsrail cezaevlerinde açlık grevini sürdüren tutuklulardan Mahmud Sabha ve Osman Bilal’in hücrede tutulmalarına son verildiğini, hapishane yönetiminin bu kararı tutuklularla müzakere ortamı oluşturmak için aldığını belirtti.

Hücre hapsinde 7 yıldır tutulan Filistinliler olduğunu söyleyen El-Hafış, hücre cezasının kaldırılmasının Filistinli tutukluların asla taviz vermeyecekleri talepleri arasında olduğunu ifade etti.

El-Hafış, bu arada İsrail’in Shata, Megiddo, Gilboa ve Ofer hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutukluların odalarının dün polis köpekleriyle arandığını söyledi.

Öte yandan, İsrail cezaevlerinde 18 gündür açlık grevinde olan 3 bin tutuklunun bulunduğu ve Bilal Diab ile Hasan Halahle’nin 68, Hasan el-Safadi’nin ise 62 gündür açlık grevinde olduğu biliniyor.

AA