Yunanistan’a Euro yerine “Geuro” teklifi

Ülkeler
Almanya’da Yunanistan’ın kurtarılması için yapılan tekliflere bir yenisi daha eklendi. Bu ülkenin AB’nin ortak para birimi Euro yerine "Geuro" kullanması teklif edildi. Deu...
EMOJİLE

Almanya’da Yunanistan’ın kurtarılması için yapılan tekliflere bir yenisi daha eklendi. Bu ülkenin AB’nin ortak para birimi Euro yerine "Geuro" kullanması teklif edildi.

Deutsche Bank’ın baş iktisatçısı Dr. Thomas Mayer, Yunanistan’ın Euro bölgesinden ihraç edilmesi yerine borçlarını ödemek için ortak para birimine paralel olarak Geuro’yu tedavüle sokmasını teklif etti. Deutsche Bank’ın uzmanı yaptığı bu "çarpıcı" teklif sayesinde Yunanistan’da gelecek seçimlerde tasarruf karşıtı cephe kazansa da diğer ülkelere olan borçların ödenmesinin mümkün olacağını ileri sürdü.

Mayer’in teklifine göre bir tür "borç senedi" vazifesi görecek olan Geuro sayesinde bir yandan Yunanistan’ın Euro bölgesinde kalması mümkün olurken, diğer yandan da finans tekniklerine uygun bir ara çözüm hayata geçirilmiş olacak.

ahaber.com

Yunanistan’da 17 Haziran’da yapılacak seçimlerde elde edilecek neticenin diğer AB üyelerinin bu ülkenin Euro bölgesinde kalıp kalmayacağını belirlemesinde etkili olması bekleniyor.