İslamofobi’den sonra şimdi de Türkofobi

Ülkeler
Aslan Değirmenci’nin haberi ABD derin devleti İslamofobi’nin yanına Türkofobi’yi de ekledi. ABD’nin Boston kentinde 15 Nisan’daki maratonu kana bulayan bombalı saldırının...
EMOJİLE

Aslan Değirmenci’nin haberi

ABD derin devleti İslamofobi’nin yanına Türkofobi’yi de ekledi. ABD’nin Boston kentinde 15 Nisan’daki maratonu kana bulayan bombalı saldırının ardından, Amerikan polisi 11 Eylül benzeri operasyonlara imza atmaya başladı. ABD’nin bu kez hedefinde Türkler de var. İki gündür üst üste gece baskınları düzenleyen ABD polisi Türklerin yaşadığı evlerde aramalar yapmaya başladı.

TÜRK VATANDAŞLARI HEDEFTE

ABD’nin Boston kentinde 15 Nisan’daki maratonu kana bulayan bombalı saldırının ardından, Amerikan polisi 11 Eylül benzeri operasyonlara imza atmaya başladı. Bu kez hedefte Türkler de var. Polisin, FBI’ın desteğinde iki gün üst üste Türk vatandaşlarının ev ve işyerlerine baskın yaptığı belirtiliyor. Polis yetkilileri ‘korku yayarak’ halktan iş yerlerini açmamasını istiyor. ABD genelinde bilinçli şekilde 11 Eylül paranoyası hortlatılmaya çalışılıyor.

ARKASINDAN NEOCONLAR ÇIKABİLİR

Uzun süre ABD’de yaşayan Doç. Dr. Latif Sarsılmaz, “Her olayın ardından FBI ve CIA, Müslümanları yıldıran operasyonlar yapıyor. Son olayların ardından Türklere de baskı yapılması dikkat çekici. Sanırım ABD, İslamofobi’den sonra Türkiyefobi peşinde” dedi. Türkiye’nin dengeleri altüst ettiğini kaydeden Sarsılmaz, “Bu oyunun arkasından Neoconcular çıkarsa hiç şaşırmam. Neoconlar Türkiye’nin Ortadoğu’da söz sahibi olmasından ve İsrail’in özür dilemesinden çok rahatsızlar” diye konuştu

Çok boyutlu saldırı

Uluslar arası arenada yaşanan gelişmelere yetişmenin neredeyse imkânsız olduğunu vurgulayan Sarsılmaz, “Ama şu bir gerçek; Türkiye dengeleri altüst etti. Çünkü dışa kapanıp, kabuğuna çekilen bir Türkiye yok artık. Rusya ve Çin süreçte silahlanmaya önem verirken, Suriye’de İslamcıların kazanma ihtimaline karşı Neoconlar, Esed’e destek olmaya başladı. ABD’de saldırı olduğu hafta Esed’in Batı’yı muhalifler üzerinden tehdit etmesi de es geçilmemeli. Tüm bu olayları düşünerek ABD’nin Boston kentinde meydana gelen patlamaları düşünmeliyiz. Tabi patlamaların ardından yaşananları da…” diye konuştu.

Milat