Teksas’ta Müslümanlara park yasak

Ülkeler
ABD’deki İslamafobi tartışmaları bu kez bir alışveriş merkezinin park skandalı ile yeniden alevlendi. Teksas eyaletindeki Müslümanlar, geçtiğimiz hafta Spring Branch’deki bir alışveriş mer...
EMOJİLE

ABD’deki İslamafobi tartışmaları bu kez bir alışveriş merkezinin park skandalı ile yeniden alevlendi. Teksas eyaletindeki Müslümanlar, geçtiğimiz hafta Spring Branch’deki bir alışveriş merkezinin camiye yakın kısmında yer alan ‘Müslümanlara Park Yasak’ levhasını görünce şaşkınlığa uğradı. Westview Alışveriş Merkezi’nde çevresindeki tabela, Faruk Camisi’ne çok yakın bir yere konuldu. Alışveriş merkezinde çalışanlar, konuyu şikayet eden Müslümanların taleplerini patronları Steve Kwon’a iletti. Kwon ise ‘uyarı’ tabelalarının sorumluluğunu almayı reddetti. Ancak basın mensuplarının bölgedeki skandalı deşifre etmesiyle birlikte tabelalarla kısa sürede ortadan kaldırıldı. KPRC-TV’nin haberine göre, tepkilere yol açan levha, birkaç saat içinde kaldırılsa da olayın arkasındaki yetkililer, bu görüntülerin kaydedilmesine engel olamadı.

Kameraları görünce çark etti

Westview Alışveriş Merkezi’nin çıkışına ‘Müslümanlara Park Yasak’ tabelası asıldı. Müslümanların uyarılarına rağmen olayın sorumluluğunu almayan alışveriş merkezi sahibi, kameralar çekim yapınca tabelaları hemen indirme talimatı verdi.