Arjantin’de şok olimpiyat afişi

Ülkeler
Özellikle son gün yapılan sunumdan sonra herkes 2020’yi İstanbul’un alacağına inanıyordu neredeyse. Ve yarı final oylamasında da Madrid’i geride bırakıp finale Tokyo’yla kalınc...
EMOJİLE

Özellikle son gün yapılan sunumdan sonra herkes 2020’yi İstanbul’un alacağına inanıyordu neredeyse. Ve yarı final oylamasında da Madrid’i geride bırakıp finale Tokyo’yla kalınca çok daha fazla ümitlenmiştik ama olmadı, İstanbul’un olimpiyat hayalleri başka bir bahara kaldı.

2020’yi kaybetmemizin ardında doping ve şike gibi iki önemli unsurun yattığı iddia edilirken oylamaya ev sahipliği yapan Arjantin’in Buenos Aires kentinin sokaklarındaki reklam panolarında yer alan bazı ilanlar herkesi şoke etti.

Özellikle Gezi olayları sonrasında sosyal medyada sıkça paylaşılan ve bir polis memurunun kadın yüzücüyü mayosundan tuttuğu karenin yansıtıldığı ilanın altında ise şu ifadeye yer verildiği görüldü:

“İnsan haklarını ihlal eden bir ülke, olimpiyatı alamaz!”

Gezi olayları sırasında uluslarası alanda iş yapan firma ve ajans bir çok Batılı partneriyle ilişkiye geçerek Türkiye’ye karşı karalama kampanyası başlatmıştı. Bu görüntüler Gezi’cilerin Olimpiyatların Türkiye’ye gelmemesi için de ellerinden geleni yaparak rakip İspanya ve Japonya’nın dahi yapmadığı bir yola girerek kendi ülkelerine ihanetlerinin belgesi oldu.

Arjantin'de

Haber10.com