Kanada’nın soykırımını belgeledi,kırıma uğradı!

Ülkeler
Kanada’nın gizli tarihindeki soykırım günyüzüne çıktı ama medya; geçmişte de,bugün de üç maymunu oynamaya devam ediyor. Hristiyanlığa geçmeyen onbinlerce Kızılderili, insanlık dışı uygulamalara ...
EMOJİLE

Kanada’nın gizli tarihindeki soykırım günyüzüne çıktı ama medya; geçmişte de,bugün de üç maymunu oynamaya devam ediyor. Hristiyanlığa geçmeyen onbinlerce Kızılderili, insanlık dışı uygulamalara maruz kaldı. Kilise ve devlet organlarının sistematik uygulamasıyla çocuklar, sözde eğitim adı altında okullarda taciz, tecavüz ve işkenceye maruz kaldı. Ailelerinden kaçırılan çocuklar, Nazi Almanyası’ndan gelen doktorlar tarafından kobay olarak kullanıldı.

İşte bu soykırım gerçeklerini ortaya çıkaran, kendisi de Kanadalı eski bir papaz olan Kevin Daniel Annett’in başına, sırf bu yüzden gelmeyen kalmadı. Tarihinden adeta silen, her uç verişinde üstünü örtmek için her türlü yolu deneyen Kanada, Kevin Annett’e de deyim yerindeyse kâbusu yaşattı. Soykırımın kitabını yazıp, belgeselini de çeken Kevin’in hayatı altüst oldu. İşinden atıldı, hakkında deli raporu düzenlendi. Zorla eşinden ayırıp, çocuklarını da elinden aldılar. Haber 10’un haberi…

CESUR YÜREK KEVIN ANNETT

Kanada’da kiliseler ve diğer devlet organlarının, Kızılderililer’e yönelik sistemli işlenen suçları ve yapılan soykırımı açığı çıkaran Kevin Annett, Kanada Birleşik Kilisesi’nin eski papazı ve yazar. Yapılan bu soykırımı günyüzüne çıkarmak için uzun yıllar mücadele eden Kevin Annett, birçok kez engellendi; sırf yapılan bu insanlık suçunu, cesurca dünyaya duyurmaya çalıştığı için başına gelmeyen kalmadı. Kiliseden atıldı, ölüm tehditleri aldı, ailesinden ayırdılar, akıl hastanesine yatırdılar. Tüm bu fiziki ve psikolojik baskılara rağmen o mücadelesinden vazgeçmedi, soykırımla ilgili kitaplar yazdı, belgeseller çekti, konuşmalar yaptı…

KİM BU CESUR YÜREK?

Tam adı Kevin Daniel Annett… 1980’lerde, İngiliz Kolumbiyası Üniversitesi’nin antropoloji bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını siyaset bilimi üzerine yaptı. 1990’da, Vancouver Teoloji Okulun’da master yaptı ve daha sonra Kanada Birleşik Kilisesi’nin İngiliz Kolumbiyası Birliği tarafından papazlığa atandı. 1990-1991’de, Manitoba’nın taşra bölgelerindeki kiliselerinde görev yaptı. 1991-1992’de de Kanada Birleşik Kilisesi’nin dışa açılan sokak misyonerliğinde, Toronta’daki Fred Victo Misyonerliği’nde çalıştı. 1992’de İngiliz Kolumbiyası, Alberni Limanı, St. Andrew’s Birleşik Kilisesi’ne papaz olarak atandı.

MODERN ENGİZİSYON BU OLSA GEREK:

DELİRDİ DENİLDİ, EŞİ VE ÇOCUKLARI ELİNDEN ALINDI

Papazlığa başladığı günlerde Kevin’in dikkatini çeken, “kiliselerde hiç bir yerlinin olmaması” aklına soru işaretleri getirdi. Neden böyle olduğunu çözmeye ve yerli kilise üyeleriyle daha aktif olarak iletişim kurmaya karar verdi. İşte her şey o zaman başladı. Önce bilinmeyen yerlerden tehditler aldı. O, bu konunun üzerine eğildikçe çeşitli engeller çıkarılmaya başlandı. 1996 yılında Birleşik Kilise, Kevin Annett’i kilise hizmetinden kalıcı olarak men etmek için iç soruşturma başlattı. Kevin, aynı dönemde ailesi ve yuvasının dağıldığına şahit oldu. Öyle ki eşinin de rızası olmamasına rağmen, eşinden zorla boşandırıldı. Kiliseye yönelik yaptığı suçlamalar sonucu “delirdi” iftirası atılarak akıl hastanesine kapatıldı, daha da kötüsü bu süreçte Birleşik Kilise avukatları tarafından başlatılıp, finanse edilen velayet davasında çocuklarını kaybetti.

İNANDIĞI GERÇEKLERDEN VAZGEÇMEDİ

Tüm baskılara rağmen mücadelesinden ve inandığı gerçeklerden vazgeçmeyen Kevin, Alberni Limanı’ndaki ilk yılında, çoğunlukla kurbanlardan ve yakınlarından kasabadaki en kötü cinsel suçlunun kim olduğunu öğrendi. Bu “pislik” yakındaki bir Anglikan kilisesinin büyüğüydü. Aynı zamanda bu kişi Rotary Kulübü’nün de başındaydı ve her sene bağış toplama kampanyaları yapardı. Valinin arkadaşı ve “iyi bir Hristiyan”dı!”

KANADA’DAKİ SOYKIRIMI BELGELEDİ

1998 yılında Kevin Annett, Birleşik Milletler’in tanıdığı “Amerikan Azınlıkları Uluslararası İnsan Hakları Birliği”(International Human Rights Association of American Minorities-IHRAAM) korumasında Kanadalı Kızılderili yatılı okullarıyla ilgili olarak bağımsız mahkemeye ilk başvuruyu organize etti. Vancouver etkinliği, 1948’deki Birleşmiş Milletler’in Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’nde soykırım olarak tanımlanan her şeyin Kanada yatılı okullarında gerçekleştirildiğini belgeledi.

SOYKIRIMIN KİTABINI YAZDI

Gerçeklerin üzerine gittikçe daha da ilginç bilgi ve kaynaklara ulaşan Kevin Annett, bulgularını kitaplaştırmaya karar verdi. Kanada’daki yatılı okul istismarı ile ilgili üç kitap yazdı. İlki, “Hidden from History: The Canadian Holocaust” adıyla 2001 ve 2005 yıllarında yayınlandı. Büyük ölçüde güncellenmiş olan 2011 baskısının adını ise “Hidden No Longer” olarak değiştirdi. İkinci olarak, “Love and Death in the Valley” adlı kitabını 2002’de yayınladı. 2006’da Kevin, soykırımla ilgili “Unrepentant Kevin Annett and Canada’s Genocide” adında bir belgesel çekti. Bu belgesel, 2006’da New York Uluslararası Bağımsız Film &Video Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülünü kazandı. Ayrıca bu belgesel filmi, internete yükledi ve bir yılda 500 bin’den fazla hit aldı. Üçüncü kitabını ise 2011’de “Unrepentant: Disrobing the Emperor” adıyla yayınladı.

GRUBUN 6 ÜYESİ ANİDEN ÖLDÜ

Kevin Annett’in gerçekleri ortaya çıkarmak ve adaletin yerini bulması için yürüttüğü mücadele sadece Kanada’da değil ülke dışında da ses getirdi. Kevin’in kurduğu “Kaybolanların Arkadaş ve Akrabaları” adlı grup kilisenin işkencelerine maruz kalan bütün kurbanları birleştirecek “Kilise ve Devlet Suçları Uluslararası Mahkemesi” (The International Tribunalinto Crimes of ChurchandState-ITCCS) adında uluslararası bir koalisyon kuracaklarını duyurdu. İrlanda, ABD, Avustralya, Taylan ve İngiltere’den bu komisyona çok büyük bir katılım oldu ama aynı dönemde “Kaybolanların Arkadaş ve Akrabaları” grubunun altı üyesi aniden öldü. Ölenler arasında Vancouver’daki Roma Katolik Kilisesi’ne suçlamalarda bulunan iki reis de vardı. Ölüm raporları 5 ay sonra yayınlandı ve raporda yer alan ölüm sebebi toksikoloji raporuyla uyuşmuyordu.

İNGİLTERE’YE GİRİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

2010 yılında Kevin’ın hükümet fonlu Vancouver Co-op Radyo’daki 9 yıllık “Hidden from History” adlı programı, 9 Ağustos’da hiçbir neden olmaksızın yayından kaldırıldı. 29 Mayıs 2011’de, kilise ve devlet tarafından çocuk ticaretiyle ilgili bir mitingde konuşma yapmak için Londra’ya gidecekti ancak Kevin Annett’ın Stansted Havaalanı’ndan İngiltere’ye giriş yapmasına izin verilmedi. Kamuya yapılan tek açıklama, Birleşik Krallık ziyaretçileri için kamu konferansı vermenin uygun bir etkinlik olmadığıydı. Kevin Annett, Kanada’da işlenen soykırımla ilgili çalışmalarına devam ediyor.