Fransa’da sosyal medyaya ‘terör’ ayarı

Ülkeler
Fransa hükümetinin saldırılardan sonra değiştirilmesini istediği olağanüstü hal (OHAL) yasa tasarı mecliste destek buldu. Tüm siyasi partilerin lehte görüş bildirdiği yasa tasarısı 6 “hayır̶...
EMOJİLE

Fransa hükümetinin saldırılardan sonra değiştirilmesini istediği olağanüstü hal (OHAL) yasa tasarı mecliste destek buldu. Tüm siyasi partilerin lehte görüş bildirdiği yasa tasarısı 6 “hayır”a karşılık 551 “evet” oyuyla kabul edildi. Cumhurbaşkanı François Hollande, saldırılardan sonra en fazla 12 gün uygulanmasına izin verilen OHAL yasasının değişmesini istemişti.

Sabah’ın haberine göre bugün Senato’ya gidecek OHAL 3 ay sürecek. Yeni yasaya göre güvenlik güçleri, makul şüphe gerekçesiyle hiçbir kanıta gerek duymadan aramalar yapılabilecek. Bunun yanı sıra terör propagandası yapan internet siteleri ve sosyal medya ağları da kapatılabilecek. Kamu düzenini tehdit ettiği düşünülen kişiler ev hapsinde tutulabilecek ve terörizmle ilgili olduğu değerlendirilen kişilerin etraflarıyla iletişimi kesilebilecek.

CAMİLER HEDEFTE 

Yasa tasarısı kamu düzenini bozacak cami, dernek ve organizasyonların kapatılabilmesi olanağını da sağlıyor.