Kanada’nın en büyük yangını söndürülemiyor

Ülkeler
Yenişafak’ın haberine göre Kanada’nın Fort McMurray şehri ve çevresinde etkili olan ve ülke tarihinin en fazla tahribata neden olan orman yangını olarak kayıtlara geçen yangın, itfaiye eki...
EMOJİLE

Yenişafak’ın haberine göre Kanada’nın Fort McMurray şehri ve çevresinde etkili olan ve ülke tarihinin en fazla tahribata neden olan orman yangını olarak kayıtlara geçen yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu geçtiğimiz pazar günü daha önce hesaplanan 2 bin kilometrekarenin de altında 1600 kilometrekarelik bir alana hapsedilmiş durumda. Fakat tamamen kontrol altına alınması birkaç ayı bulabilir.

Yetkililerden alınan bilgilere göre, 100 bin sakini tahliye edilen McMurray kentinde yapıların yüzde 20’si tahrip olmuş durumda. Son günlerde mevsim normallerinin üstünde yağışsız geçen günlerin etkisiyle tam bir felakete dönüşen yangının hızı yavaşlayarak, hava sıcaklıklarının biraz düşmesi neticesinde 30-40 kilometreye inmiş durumda.

Fort Murray’in Alberta eyaletinin petrol merkezi olmasından dolayı, ülkenin petrol üretimini yüzde 20 dolaylarında azalmış bulunuyor.

Yangının kontrol altına alınabilmesi için sağanak yağmurun bile yeterli gelmeyeceği belirtilen yangınla mücadelede 500 itfaiyeci, 15 helikopter, 14 yangın söndürme uçağı görev yapıyor.