Almanya’dan 15 Temmuz itirafı

Ülkeler
Berlin’de Yabancı Gazeteciler Cemiyeti (VAP) üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya gelen Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Deutsche Well ...
EMOJİLE

Berlin’de Yabancı Gazeteciler Cemiyeti (VAP) üyeleriyle sohbet toplantısında bir araya gelen Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Deutsche Well Türkçe’de yer alan habere göre, “Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında Türk Hükümeti ve Türk halkıyla dayanışmamızı daha güçlü bir şekilde ifade etmeliydik. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum” diyen Gabriel, darbe girişiminden hemen sonra Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirilmemiş olunmasını hata olarak nitelendirdi.

Gabriel sözlerini şöyle sürdürdü: “Meselenin özünde gayet tabii ki darbe girişimine karşıydık ve seçilmiş hükümetten yanaydık. Ama Türk Hükümetinin tepkisi, özel hayatta olur ya özellikle çok severseniz ve hayal kırıklığına uğrarsanız çok daha kızgın olursunuz… Bu ‘daha farklı tavır sergileyebilirdik’ dediğim bir konu.”

Ayrıntılar birazdan…