Antalya’da 6 şiddetinde deprem

Toplum
Akdeniz Doğu Baseni’nde meydana gelen 6 büyüklüğünde depremin ardından kısa süreli panik yaşandı. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 17.2...
EMOJİLE

Akdeniz Doğu Baseni’nde meydana gelen 6 büyüklüğünde depremin ardından kısa süreli panik yaşandı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, saat 17.21’de merkez üssü Akdeniz Doğu Baseni olan 6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Deprem, Antalya kent merkezinin yanı sıra Serik, Kumluca, Kemer ve Manavgat ilçelerinde de hissedildi.

Depremin hissedilmesinin ardından bazı vatandaşlar evlerinden ve iş yerlerinden dışarı çıktı. 

AFAD’dan sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, şu ana kadar kendilerine ulaşmış herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi. 

Öte yandan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün internet sitesinde, depremin, yerin 11 kilometre derinliğinde gerçekleştiği bilgisine yer verildi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Nurlu: Deprem hasara yol açmadı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Antalya’daki depreme ilişkin, kendilerine şu ana kadar hasar meydana geldiğine dair bir bilginin ulaşmadığını söyledi.

Nurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD Türkiye Deprem Veri Merkezi ve deprem gözlem istasyonlarından elde edilen verilere göre, denizde saat 17.21’de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti.

Depremin 44 kilometre derinlikte meydana geldiğini dile getiren Nurlu, deprem noktasına en yakın yerleşim yerlerinin Antalya’nın Manavgat ilçesi ve Alanya ilçesinin Okurcular köyü olduğunu aktardı. Depremin Okurcular köyüne 74 kilometre uzakta meydana geldiğine değinen Nurlu, bu kadar uzakta ve derinde gerçekleşmesi nedeniyle herhangi bir hasarın söz konusu olmadığını vurguladı.

Nurlu, “İl AFAD müdürlüklerimiz gerekli iletişimleri kurdu. Şu ana kadar herhangi bir hasar iletilmedi. Biz de hasar beklemiyoruz” dedi.

Depremin denizde ve şiddetli olmasına karşın tsunami konusunda herhangi bir uyarının bulunmadığını belirten Nurlu, “Geçmiş olsun. Ülkemiz bir deprem ülkesi. Bu tip depremlere alışık olmak zorundayız” diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, Antalya’daki depreme ilişkin, “Derin odaklı bir deprem. Dolayısıyla daha geniş bir alanda hissedilebilir ama tahrip gücü daha az bir deprem” dedi.  

Kalafat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Körfezi’nde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin derin odaklı bir deprem olduğunu söyledi.

Doğan Kalafat, “Dolayısıyla daha geniş bir alanda hissedilebilir ama tahrip gücü daha az bir deprem. Antalya Körfezi bölgenin en aktif yerlerinden bir tanesi. Dolayısıyla bu depremden sonra daha küçük artçı depremlerin olması muhtemel. Ama bu depremin özellikle ülke karasında, yani bizde herhangi bir hasara veya can kaybına neden olmasını beklemiyoruz. Manavgat’tan da 90 kilometre uzaklıkta” şeklinde konuştu.

Mersin, Adana, Hatay ve Karaman’da da hissedildi

Antalya’daki deprem özellikle Antalya’ya yakın olan Mersin’in Anamur ve Mut ilçeleri başta olmak üzere Mersin merkezi, Adana, Hatay ve Karaman’da da hissedildi.

Mersin, Adana, Hatay ve Karaman’da can ve mal kaybının olmadığı bildirildi.