4143 tarihi eser iade edildi

Toplum
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık ile Dışişleri Bakanlığının sürdürdüğü temaslarla Türkiye’ye iadesi sağlanan toplam eser sayısı 10 yılda, 4 bin 143’e ulaştı. mylife.com.tr’nin...
EMOJİLE

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık ile Dışişleri Bakanlığının sürdürdüğü temaslarla Türkiye’ye iadesi sağlanan toplam eser sayısı 10 yılda, 4 bin 143’e ulaştı.

mylife.com.tr’nin haberine göre bakanlık, Uşak Müzesi Müdürlüğünden sahtesi ile değiştirildiği tespit edilen Kanatlı Denizatı Broşu’na benzer bir eserin, Almanya Hagen’de yürütülen bir soruşturma kapsamında bulunduğunu öğrendi.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Dairesi ve Interpol-Europol-Sirene Dairesi Başkanlıklarıyla koordineli olarak başlatılan üst düzey girişimlerin sonucunda eserin Türkiye’den kaçırılan Kanatlı Denizatı Broşu olduğu tespit edildi.

Geçen yıl, Bakan Ömer Çelik’in bizzat Almanya’ya giderek iade aldığı paha biçilemeyen eser, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğünde sergilenmeye başlandı.

İngiltere’de bir müzayedede satışa çıkarılan 17. ve 18. yüzyıla ait Osmanlı mezar taşları Türkiye’ye iade edildi. Türk-İslam Eserleri Müzesi Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan incelemeler sonucunda, İstanbul’dan çalındığı düşünülen mezar taşları, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde koruma altına alındı.