İşte Adaçayının Faydaları!

Şifali Bitkiler
Gündüz saatlerinde iki fincan adaçayı içmek, doğal östrojen dengesine olumlu bir katkı yapar. Adaçayı uyarıcı olduğu için genelde uyku sorunu olanların geceleri içmesini önermiyoruz. Ama uyku sorunu o...
EMOJİLE

Gündüz saatlerinde iki fincan adaçayı içmek, doğal östrojen dengesine olumlu bir katkı yapar. Adaçayı uyarıcı olduğu için genelde uyku sorunu olanların geceleri içmesini önermiyoruz. Ama uyku sorunu olmayanlar arzu ederlerse akşam saatlerindede içebilirler.

Geceleri ise civan perçemi ile anason karışım çayını içebilirsiniz. Adaçayını iki dakikadan fazla kaynatmayın.

Bitkilerle tedavi sizler için rahatlatıcı bir karışım öneriyor.

Kücük bir tutam civan perçemi ve yarım tatlı kaşığından biraz daha fazla anasonu bir bardak kaynar suyun içerisine tülbent ya da süzgeç kullanarak atın, 3-4 dakika demlensin. Ve gece yatmadan önce bu karışımdan 2 fincan için. Civan perçemi biraz acı olduğundan fazla kaynatmayın.  Bu çayları esmer şeker kullanarak veya başka bir hafif  tatlandırıcı kullanarak içebilirsiniz.

Dişotu, tıbbi adaçayı ismiylede bilinir. Akdeniz ve ege bölgesinde, haziran temmuz aylarında yetişen ıtırlı bir bitkidir. Mavi mordan, yeşilimsi beyaza kadar değişen renklerde çiçekler açar. Menekşeye benzer çiçekleri vardır. Uzun yapraklı, kenarları ıtırlı bir bitkidir. Çiçekleri açmadan toplanır ve yaprakları kuru bir yerde bekletilmek suretiyle kurutulur.

Bu bitkinin faydalarını şöyle

Hazımsızlığı giderir
Mide bulantısını keser
Nefes darlığı, öksürük ve bronşite iyi gelerek göğsü yumuşatır.
Zindelik sağlar
Sinirleri teskin eder
Boğaz ve dişeti iltihaplarına iyi gelir
Dişeti rahatsızlıklarını giderebilmek için; adaçayı yaprakları demlenip gargara yapılır. Gargarayı kullanmak için bir bardak kaynamış suya bir çay kaşığı kuru yaprak atılıp yarı yarıya su ve sirke ile birlikte kullanılır. Gargara ılık olarak yapılmalıdır ve  saatte bir tekrarlanmalıdır.

Diğer faydaları ise çay gibi demleyerek içerek sağlayabilirsiniz.