Kayıp Sembol Turizmi de Etkiledi

Edebiyat
Dan Brown‘ın piyasaya çıktığı gün satış rekorları kıran yeni kitabi "Kayıp Sembol"ün hikayesinin geçtiği Washington’da, hikayeye konu olan yerlere turlar yapılıyor. Kitabın ilk i...
EMOJİLE

Dan Brown‘ın piyasaya çıktığı gün satış rekorları kıran yeni kitabi "Kayıp Sembol"ün hikayesinin geçtiği Washington’da, hikayeye konu olan yerlere turlar yapılıyor.

Kitabın ilk iki haftadaki rekor satışının ardından, "Kayıp Sembol Oda Paketi" hazırlayan Washington’daki Dupont Hotel, internet sitesine koyduğu bu oda paketine ek olarak, kitapta adı geçen tarihi binalara müşterilerini özel bir limuzin servisiyle de götürüyor.

Washington’ın resmi turizm sitesi washington.org’da Dan Brown‘ın yeni kitabını tanıtan bir bölüm açılarak, "Langdon’ın (romanın kahramanı) son macerasındaki yerleri ve tarihi binaları ziyaret edin", "Başkentin gizli yönlerini bulun", "Özgür Masonlar hakkında daha fazla bilgi edinin" başlıkları kullanıldı.

"Kayıp Sembol"e konu olan yerlerden biri olan George Washington Masonik Ulusal Anıtı yöneticisi Mark Tabbert, "Önümüzdeki 25 yılı, buraya gelen turistlerin kitapla alakalı sorularını cevaplamakla geçireceğiz" diye konuştu.

Kitapta geçen mekanlardan biri olan Temple Masonik Evi’nin yöneticisi Heather Calloway ise, "Turizm, önümüzdeki bir yıl roket gibi olacak. Yılda 10 bin ziyaretçi gelirdi, sanırım bu sayıyı ikiye ya da üçe katlayacağız. İlk olarak part-time çalışan turist rehberlerini iki katına çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

Kayıp Sembol’ü yayımlayan Random House, geliştirdiği pazarlama stratejisiyle de Amerika’da konuşulmaya devam ediyor. Kitap yayımlamadan önce, sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter‘da yayıncı tarafından resmi "fan" sayfaları açılırken, bu sayfalardan gönderilen farklı şifreleme oyunları aracılığıyla, ağları kullanan milyonlarca kişiye ulaşıldığı ve kitabın tanıtımının yapıldığı belirtildi.

Brown’ın kitabını yayımlayan şirketin kurduğu özel pazarlama ekibinin, sosyal paylaşım ağlarına postaladığı bu şifrelerin halen çözülmesine çalışıldığı kaydedildi.

Dan Brown’ın daha önce yayımlanan ve filmi yapılan kitapları "Da Vinci Şifresi" ile "Melekler ve Şeytanlar" da, bu kitaplara konu olan mekanlarda turist sayısını artırmıştı.