Fuar Koordinatörü Osman Sarıköse, Türkiye Diyanet Vakfı Fatih Şubesi’nde AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl fuara yoğun ilgi gösterildiğini söyledi.
Fuarda bu yıl yaklaşık 100 bin kitabın okurla buluşturulduğunu belirten Sarıköse, “Fuarı 450 bin civarında okurumuz ziyaret etti” dedi.
Sarıköse, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin (ESKADER) katkılarıyla fuar boyunca her gün ünlü bir yazarın okuyucularla bir araya geldiğini, bu etkinliklerin fuara katılımı arttırdığını dile getirdi.
Ramazan ayının manevi atmosferini yaşayarak, bunu gelecek nesillere daha modern şekilde aktarabilmeyi ve okuyan bir nesil yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Sarıköse, yoğun talep dolayısıyla yaklaşık 30 yayıncının fuara dahil edilemediğini belirtti.
Osman Sarıköse, yayıncı ve okurların, fuar için önceden hazırlık yaptığını ve birçok yeni kitabın fuarda okuyucularla buluştuğunu kaydetti.
Fuar kapsamında yapılan çeşitli çalışmalara da değinen Sarıköse, şu bilgileri verdi:
“Kutlu Doğum haftasında İstanbul Eminönü’nde ve Bursa Fomara Şehrek Üstü Meydanı’nda programlar gerçekleştirdik. Çorum Belediyesi’nin katkılarıyla mayısta Çorum Kitap Günleri’nde okuyucuyla buluştuk. Ramazanda da Beyazıt Meydanı ve Ankara Kocatepe Camisi avlusunda gerçekleştirilen etkinlikle okuyucu, yazar ve yayıncı arasında samimi bir ortam oluşturmaya çalıştık.”
Sarıköse, engellilerin de fuardan faydalanabilmesi için gerçekleştirilen çalışmalara dikkati çekerek, koridorların genişletildiğini ve fuar zeminin engelli ulaşımına uygun hale getirildiğini vurguladı.
Beyazıt Meydanı’nda yaklaşık 180 yayınevinin stant açtığı fuarda, edebiyat, tarih, kültür, medeniyet, felsefe ve din alanında yayımlanan kitaplar ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ, Türkiye Diyanet Vakfı, İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM), İslam İşbirliği Teşkilatı İslam Tarih, Sanat, Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) yayınları yer aldı.