Kariyerinize Oyunlar Destek Versin

Kişisel Gelişim
Pek çoğumuz için neredeyse bir tutku haline gelen bilgisayar oyunları kariyerinizi destekleyebilir mi? Ekonomi dergisi Forbes’a göre bilgisayar oyunları için geliştirdiğimiz her stratejinin kari...
EMOJİLE

Pek çoğumuz için neredeyse bir tutku haline gelen bilgisayar oyunları kariyerinizi destekleyebilir mi? Ekonomi dergisi Forbes’a göre bilgisayar oyunları için geliştirdiğimiz her stratejinin kariyerimize etkisi büyük…

Pek çok kişi için olmazsa olmazlar arasında olan bilgisayar oyunları ekonomi dergisi Forbes’a göre kariyerimize önemli katkı sağlıyor. Öyle ki küçük yaştan itibaren günümüzün önemli bir bölümünü harcadığımız bu oyunlarda geliştirdiğimiz her strateji iş hayatındaki çalışma stilimize yansıyor. İşte İnsan’dan İpek Olgunsoy haberine göre, oyunlardaki performansımız aslında, liderlik becerilerinden yetenek gelişimine doğaçlamadan mücadele yetisine kadar pek çok özelliğimizi şekillendiriyor…

Liderlik: Araştırmalara göre bilgisayar oyunlarındaki karar alma yetkinliği liderlik becerilerini geliştirmede yardımcı oluyor. Örneğin popüler oyunlardan biri olan ‘World of Warcraft’ gibi taktik ve stratejinin ön plana çıktığı oyunların liderlik özelliklerinin geliştirdiği düşünülüyor. Kötü durumlara hazırlıklı olma, verilen kararın doğru olup olmadığını mukayese etme ve hiyerarşi algısı gibi bazı özellikler bu oyunlarla gelişiyor.

Başarısızlık: Bilgisayar oyunları kullanıcılara yalnızca yönetim becerilerini öğretmiyor. Öyle ki uzmanlara göre oyunda başarısız olduktan sonra bunun nedenlerini ve nasıl başa çıkılacağının yollarını bulmak, bu oyunlar için kilit noktalardan birini oluşturuyor. Başarısız olunan bir bölüme tekrar başlama şansı ise kullanıcılara hatalarını analiz etme ve neyin doğru olduğuna karar verme imkânı sağlıyor.

Takım çalışması: Uzmanlara göre eğer İnternet kullanıcısının katıldığı oyun ‘World of Warcraft’daki gibi siber topluluklardan oluşuyorsa, oyuncu takım çalışması konusunda da oldukça önemli bir deneyime sahip oluyor. Diğer oyuncularla birlikte strateji oluşturmak, birlikte hareket etmek ve aynı amaç için ‘savaşmak’ takım çalışmasına yatkınlığını geliştirdiği gibi yaratıcı stratejiler geliştirmesine de imkan sağlıyor.

Yetenek gelişimi: Ancak oyunda başarılı bir ekip olmak için üyelerin bireysel olarak da yeteneklerini geliştirmeleri gerekiyor. Oyun içindeki deneyimli oyuncuların verdiği taktikleri takip eden daha az deneyimliler onlardan kendilerini nasıl geliştirecekleri konusunda taktikler alıyor. Bu durum iş hayatında üstlerinden gelen tavsiyeleri daha ciddiye almalarına neden oluyor.

Doğaçlama: Bilgisayar oyunlarının kariyere yaptığı en önemli katkılardan biri de doğaçlama yeteneğinin geliştirilmesi. Ani olaylar karşısında stratejiler, yeni çözüm ve öneriler geliştirmek de oyunların iş hayatına yaptığı katkılardan biri olarak gösteriliyor.

Performans: Oyuncuların performanslarını belirli aralıklarla ölçmesini işyerinde yapılan performans değerlendirme sistemlerine benzeten uzmanlar bu durumun gelecekteki başarıyı doğrudan etkilediği görüşünde. Öyle ki PC oyunlarda kendi başarılarını ölçümleyerek eksikliklerini anlayan çalışanların gerçek hayattaki performans eksikliklerini anlaması da kolaylaşıyor.

Mücadele: Sürekli bir hedefe doğru hareket edilen oyunlarda, oyuncunun mücadele duygusunu da geliştiriyor. Özellikle bire bir mücadele edilen yarış oyunları gibi oyunlarda, kişi karşı tarafın iyi özelliklerini tespit ederek kendini o konularda geliştirmeye çalışıyor. Bu durum iş hayatında rekabeti daha kaliteli bir seviyeye taşıdığı gibi sonradan öğrenilmiş bir davranış değil refleks haline de getiriyor.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107