Güvenli Yaşam eğitimlerine TÜGVA’dan destek

Stklar
İstanbul’u başta deprem olmak üzere afetlere karşı dirençli bir kent haline dönüştürmeyi amaçlayan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul V...
EMOJİLE

İstanbul’u başta deprem olmak üzere afetlere karşı dirençli bir kent haline dönüştürmeyi amaçlayan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü çatısı altında yürütülen Güvenli Yaşam adlı afete hazırlık eğitimlerinin kapsamı genişliyor. 

Güvenli

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile eğitimlerin verilmesinden sorumlu olan Beyaz Gemi Sosyal Proje Ajansı arasında yapılan işbirliği ile Güvenli Yaşam eğitimleri daha fazla kişiye ulaşacak. Bu kapsamda ilk eğitim 26 Ağustos 2014 Salı günü saat 18:30’da TÜGVA’nın Cevizlibağ’daki binasında gerçekleştirilecek. İşbirliği kapsamında eğitimlerin TÜGVA’nın da desteğiyle daha fazla İstanbullu’ya ulaşması amaçlanıyor. 

İlk olarak 17 Ağustos 2009 tarihinde “Güvenli Yaşam İçin 1 Adım Atalım: Eğitim Alalım” Kampanyası ile başlayan Güvenli Yaşam eğitimleri bugüne kadar İstanbul genelinde 362.000 kişiye ulaştı. 

Güvenli

Güvenli Yaşam Eğitimleri’nde İstanbul halkına, afetlerle ilgili temel bilgi ve kavramlar, ilk 72 saat için hazırlık ve olası bir deprem anındaki doğru davranış şekilleri ile birlikte kendi yaşam çevrelerinden başlayarak alacakları küçük önlemlerin zarar azaltmadaki büyük etkileri anlatılıyor.

İstanbul’da deprem başta olmak üzere afetlere hazırlık konusunda bilinç oluşturmayı ve güvenli yaşam kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen ücretsiz eğitimler İstanbul ilçelerinde bulunan okul, halk eğitim merkezi ve kültür merkezlerinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde de gerçekleştiriliyor.

Güvenli Yaşam eğitimleri toplamda üç seviyeden oluşuyor. Birinci seviye eğitimde; bireye afet öncesi, sırası ve sonrası için hazırlık konusunda farkındalık kazandırmak, ikinci seviyede; hazırlık konusunda bilgi ve beceri kazandırmak, üçüncü seviyede ise; yerel afet gönüllüsü oluşturmak yani katılımcıların kentsel hazırlık ve hafif arama kurtarma çalışmalarını yapacak beceriye ulaşması hedefleniyor.  

Güvenli

Dünya’ya örnek proje

İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) 2006 yılında, İSMEP kapsamındaki faaliyetlerin yürütülmesi ve denetlenmesi amacıyla İstanbul Valiliği bünyesinde kuruldu. Türkiye’deki ilk risk azaltma projesi olan İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP), afet oluşmadan önce önlem alma yaklaşımının yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyadaki en başarılı örneklerinden biri olarak gösteriliyor.  

Proje ile afet yönetimi konusundaki kurumsal ve teknik kapasitenin geliştirilmesi, halkın acil durumlara hazırlık ve müdahale bilincinin arttırılması; öncelikli kamu binalarının sismik risk karşısındaki durumlarının incelenmesi ve bu inceleme sonuçlarına bağlı olarak güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması; ulusal afet çalışmalarının desteklenmesi; kültürel ve tarihi miras kapsamındaki binaların envanterinin çıkarılması, sismik risk değerlendirmelerinin yapılması ve projelendirilmesi ile imar ve yapı mevzuatının daha etkin uygulanabilmesine yönelik destekleyici önlemler alınarak, İstanbul’un muhtemel bir depreme karşı hazırlıklı olunması amaçlanıyor.

ADRES

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI (TÜGVA) GENEL MERKEZİ

Merkez Efendi Mah. Mevlana Cad. Toya Plaza Kat 1

No:140/A Cevizlibağ/Zeytinburnu


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107