Mazot Hırsızlığına Damacana Depolu Çözüm

Olaylar
Sivas’ta su satışı yapan bir esnafın, nakliye işlerinde kullandıkları tırın deposundaki mazotun zaman zaman çalınması üzerine, hırsızların verdiği zararı azaltmak amacıyla deponun yanına yedek d...
EMOJİLE

Sivas’ta su satışı yapan bir esnafın, nakliye işlerinde kullandıkları tırın deposundaki mazotun zaman zaman çalınması üzerine, hırsızların verdiği zararı azaltmak amacıyla deponun yanına yedek depo olarak monte ettirdiği ”damacana”, görenlerin dikkatini çekiyor.

kentte bir su firmasının ana bayisi olan İbrahim Çoban, damacana, bidon ve pet şişe su nakliyesinde kullandıkları tırın deposundaki mazotun, aracın sanayide tamiri ve bakımı sırasında dışarıda park halindeyken gece saatlerinde çalınması üzerine, hırsızların verdiği zararı azaltmak amacıyla damacanadan yedek bir depo monte ettirdi.
 
Aracını iş yerinin yakınındaki sanayiye tamir ve bakım için gönderdiği zaman 250 litrelik büyük depoya mazot koymak yerine, 19 litrelik damacanayı akaryakıtla doldurmayı tercih eden Çoban, böylelikle tırı dışarıda park halinde beklerken mazot hırsızlarının verebileceği zararı en aza indirmeyi amaçlıyor.
 
Tırıyla damacana deposu aktifken trafiğe çıkmayan Çoban, damacana depoyu sadece aracı bakıma gönderdiği veya dışarıda beklettiği zamanlarda kullanıyor.
 
Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ”Araçları sanayiye bakıma gönderdiğimiz zaman, araçlar otomatikman dışarıda kalıyor. Araçlar dışarıda kaldığı için zaman zaman depodaki mazot çalınıyor. Bundan dolayı, sanayiye gönderdiğimizde böyle damacana veya bidonla serum dedikleri şekilde, yakıtı bidondan emdirerek bir çözüm bulduk. Sanayide işimiz bittikten sonra normal depoya mazot koyuyoruz” dedi.
 
Tırını olabildiğince güvenlik kamerası bulunan ve insanların yoğun olduğu yerlere park ettiğini anlatan Çoban, dışarıya park ettiğinde depoda mazot bulundurmamaya özen gösterdiğini ifade ederek, ”Bu sistemi sanayiye gönderdiğimizde, usta hemen oradan depo çıkışlarını çıkarıyor, oradan havası alınmış bir şekilde damacanaya veriyor. Yakıtı normal depodan alıyormuş gibi bu sefer bidondan alıyor. Bu arada yakıt ölçümü de yapılmış oluyor. 100-200 litrelik depoda bu kolay yapılamayacağından dolayı, bu sistem bu açıdan da bir çözüm oldu” diye konuştu.
 
Aracının asıl deposunun 250 litre olduğunu anlatan Çoban, hem sanayide bakım süresinde hırsızlara karşı tedbir amacıyla, hem de yakıt kontrolü açısından 19 litre mazot alan damacanayı monte ettirdiğini belirterek, bu depoyla trafiğe çıkmadığını, aracı sanayide park halinde bıraktığı zamanlarda depoyu aktif hale getirdiğini söyledi.

AA