Eminağaoğlu Torba Yasayı Eleştirdi

Olaylar
Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ”Adı torba, kendisi çorba olan bir temel yasa muammasıdır ...
EMOJİLE

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı ve Atatürkçü Düşünce Derneği Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, ”Adı torba, kendisi çorba olan bir temel yasa muammasıdır gidiyor” dedi.

İlk Kurşun Gazetesi tarafından Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi toplantı salonunda düzenlenen ”Türkiye Nereye Gidiyor?” konulu panelde konuşan Eminağaoğlu, referandumda kabul edilen anayasa değişikliğinin ”Hükümetin sivil darbe eylem planı” olduğunu savundu.

Anayasa Mahkemesinin ”laik ve demokratik cumhuriyet ilkelerine aykırılığın odağı” olduğuna karar verdiği siyasi partinin bu değişiklikleri hazırladığını anlatan Eminağaoğlu, ”O anlayışa uygun bir anayasa mahkemesi, o anlayışa uygun bir HSYK ortaya çıktı. Şimdi Meclis’ten geçen yasaya bakalım, adı torba kendisi çorba olan bir temel yasa muammasıdır gidiyor. Meclis’te eller sadece kaldır indir pozisyonuna gelmiş durumda. Hükümetin sunduğu metin, bütün siyasi partilerin çalışma ve çabasına rağmen TBMM’de engellenemiyor ve geçiyor” dedi.

Eminağaoğlu, devletin yargı erkinin, ”demokratik ve laik cumhuriyete aykırılığın odağı bir siyasi partiye göre yapılandırıldığını” ileri sürerek, şöyle devam etti:

”Artık Danıştayı, Yargıtayı, HSYK’sı, Anayasa Mahkemesi adalet için veya kişilere hukuksal yönden güvence için değil, siyasi iradenin beklentisine göre, siyasi iradenin ilgilenmediği olaylarda güvence olabilir. Ama bir şekilde, herhangi bir boyutundan, herhangi bir tarafından ilgilendiği konularda siyasi irade karşısında bu kurumların etkin hukuksal denetim yapabilmesi söz konusu olamayacaktır. Meclis torbaya sokulmuş, asker çuvala sokulmuş ve yargı sakıncasız bir boyuta taşınmak için poşete sokulmuş. Üç kuvvetin pozisyonu bu durumda. Bunu yapan tek bir güç var. Nerede kuvvetler ayrılığı, nerede parlamenter rejim, nerede hukuk devleti, nerede demokrasi?”