Ailesine Borcunu Ödemek İçin Kitap Yazdı

Olaylar
Adana’da, doğuştan bedensel engelli yirmi yedi yaşındaki Suphiye Tuğba Mutuğu, ailesinin sağlığına kavuşması için 3 arsa ve altınları satıp babasının emekli ikramiyesini de harcaması nedeniyle m...
EMOJİLE

Adana’da, doğuştan bedensel engelli yirmi yedi yaşındaki Suphiye Tuğba Mutuğu, ailesinin sağlığına kavuşması için 3 arsa ve altınları satıp babasının emekli ikramiyesini de harcaması nedeniyle maddi yönden zayıf düştüğünü belirterek hayatını anlatan kitap yazdı. Suphiye, şimdi kitabı bastırabilmek için yardım bekliyor.

Hasan ve Zehra Mutuğu çifti, 40 yıl önce birbirini severek evlendi. Evliliklerinden önce ardı ardına 3 erkek çocukları oldu.

Ardından ise Suphiye Tuğba adını verdikleri bir kız çocukları oldu. Bir özel iş yerinde şoför olarak çalışan Hasan Mutuğu, çocuğunun doğuştan bedensel engelli olduğunu öğrenince hastane hastane gezerek tedavi ettirmek için uğraştı.

Bunun için Zehra Mutuğu, 3 arsasını ve altınlarını sattı. Daha sonra baba Hasan Mutuğu emekli oldu ve ikramiyesini aldı. Bu parayı kızlarını tedaviettirmek için kullanan aile İstanbul, Ankara ve Adana’da gitmedik doktor bırakmadı. Ancak, doğuştan bedensel engelli olan kızlarını bir türlü ayağa kaldıramadılar.

Okul çağı geldiğinde anne Zehra Mutuğu kızını 5 yıl bir ilkokula sırtında götürerek ilkokulu bitirmesini sağladı. Daha sonra kızı büyüyünce sırtında taşıyamaz duruma geldiği için açık liseye kayıt yaptırdı.

Suphiye Mutuğu’nun ailesi bütün parasını ve mal varlığını kızına harcadığı için maddi olarak zor duruma düştü. Suphiye Tuğba ise, hayatını kitap haline getirip gelirini ailesinin ihtiyaçlarını karşılamaya karar verdi.

Bu durumu öğretmenleriyle paylaşan Suphiye Tuğba, hayatını öğretmenlerine anlattı ve bir deftere yazdı. Kitap uzun bir uğraştan sonra bitti. Kitabın çıkarılabilmesi için Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onay alınması gerekiyordu. Aile bunun için başvuru yaptı ve milli eğitim müdürlüğü tarafından başvuru kabul edildi. Ancak, ailenin kitabı çıkaracak parası olmayınca kitap basılamadı.

Kızı için akülü araba istedi
Annesi, kendisi ilkokul 3. sınıfa kadar okumasına rağmen kızının liseyi bitirdikten sonra üniversiteye gidip psikolog olması için ona gece gündüz ders çalıştırıyor. Kızlarının rahat ders çalışması için babası bir ahşap düzenek yaptı.

Annesi ahşap düzeneğe kitabı mandalla tutturuyor sayfa bittikçe çeviriyor. Mutuğu’nun bir akülü arabasının olmadığını anlatan ailesi, yetkililerden araba istedi.

Anne Zehra Mutuğu, kızının doğuştan bedensel engelli olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Tedavi olması için İstanbul, Ankara ve Adana’da doktorlara çok gittim. Ama bir türlü düzelmedi. Benim maddi durumum iyiydi ama hep doktoralara harcadım.

Şu an kirada oturuyorum. Çocuğumun tedavi olması için 3 arsamı, altınlarımı sattım, eşim emekli ikramiyesini kızıma harcadı. Ben ne yaptıysam çocuğum için yaptım. Doktorlardan hiçbiri ‘kesin iyileşir’ demedi ancak bir umut biz bütün doktorları gezdirdik."

Milli Gazete