Türkiye’nin 8 Mart cirosu 6 milyon dolar

Reel Sektör
Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaklaşık 20 gündür hum...
EMOJİLE

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaklaşık 20 gündür hummalı bir çalışmanın sürdüğünü kaydetti. Bu dönem için 30 milyon dallık bir çiçek ihracının söz konusu olduğunu belirten Bağdatlıoğlu, bu sevkiyatlardan yaklaşık 6 milyon dolarlık bir girdi beklendiğini söyledi. 

Çiçek ihracatının önceki yıllarda Rusya, Ukrayna ve Romanya’ya yapılırken, bu yıl sadece Rusya ve Romanya’da hareketlilik yaşandığını dile getiren Bağdatlıoğlu, Ukrayna’daki olaylar, gümrük kapılarında yaşanan sıkıntılar nedeniyle istenilen ölçüde ihracat yapılamadığını ifade etti. İhracattaki düşüşün fiyatları da olumsuz etkilediğini anlatan Bağdatlıoğlu, fiyatların yüzde 30 oranında düştüğünü bildirdi. 

İç piyasada ise bu dönemde seçimden dolayı bir hareketlenme yaşandığını vurgulayan Bağdatlıoğlu, “Bu yıl yurt dışına istenilen ihracatı yapamıyoruz ama iç piyasada özellikle siyasetçilerimiz çiçek pazarına yönelmiş durumda. Çünkü çiçek sevgiyi ve barışı simgeliyor. Tüm adaylar yapacakları etkinliklerde çiçeği kullanıyor” dedi. 

Bağdatlıoğlu, Kadınlar Günü için en fazla kırmızı karanfilin talep edildiğini, dünyanın ortak çiçeğinin bu olduğunu sözlerine ekledi.