Türkiye ‘İslami turizm’de ikinci ülke

Reel Sektör
Türkiye, ‘İslami turizmin’ de gözdesi oldu. ‘Küresel Müslüman Hayat Tarzı Turizm Pazarı’ başlıklı araştırmaya göre Türkiye geçen yıl Malezya’nın ardından Müslüman turistl...
EMOJİLE

Türkiye, ‘İslami turizmin’ de gözdesi oldu. ‘Küresel Müslüman Hayat Tarzı Turizm Pazarı’ başlıklı araştırmaya göre Türkiye geçen yıl Malezya’nın ardından Müslüman turistlerin en çok ziyaret ettiği ikinci ülke oldu.

Araştırma, merkezi New York’ta bulunan, Müslüman ülke pazarlarına odaklı pazar araştırması ve danışmanlık firması DinarStandard ile merkezi Singapur’da bulunan helal-dostu firmalarından Crescentrating tarafından 14 ülkede gerçekleştirildi. Müslüman turistlerin 2011’de 126,1 milyar dolar harcadığı belirtilen araştırmaya göre bu rakam, global turizm pazarında yüzde 12,3’üne denk geliyor. Müslüman turizm pazarı, Alman turistlerin yıllık yurtdışı harcamasından daha büyük, Çinli turistlerin yıllık harcamasının ise iki katı. En çok ziyaret edilen ülkeler listesinde Malezya ve Türkiye’yi Birleşik Arap Emirlikleri, Singapur, Rusya, Çin, Fransa, Tayland, İtalya takip etti. 2011’de kendi ülkesi dışına en çok ziyaret gerçekleştiren Müslüman ülkeler Suudi Arabistan, İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt olarak sıralandı. Müslüman olmayan bir ülkede yaşayıp yurtdışına en çok ziyaretçi veren ülke sıralamasında Türklerin yaşadığı Almanya birinci sırada yer aldı. Araştırma kapsamında yapılan ankette, ‘Gezi ve eğlence amaçlı seyahat ederken sizin için önemli olan aşağıdakilerden hangisidir?’ sorusuna katılımcıların yüzde 67’si ‘helal gıda’ cevabını verdi. Yüzde 53’ü ‘toplam fiyat’ derken yüzde 49’u ise ‘Müslüman-dostu deneyim’ dedi.

AA