S&P notumuzu neden yükseltti?

Reel Sektör
Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, hisse senedi piyasasındaki yabancı payına bakıldığında Türkiye’nin zaten yatırım yapılabilir ülke muamelesi gördüğünü belirtti. ...
EMOJİLE

Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver, hisse senedi piyasasındaki yabancı payına bakıldığında Türkiye’nin zaten yatırım yapılabilir ülke muamelesi gördüğünü belirtti.

Not artışının ilginç bir döneme denk geldiğini ifade eden Ünver, ‘Güney Kıbrıs’taki paralar için adres gösteriliyor olabilir’ diye konuştu.

Ünver, 1900’lerin başında Türkiye’nin ‘hasta adam’ olarak nitelendirildiğini hatırlatarak, artık transatlantik bölgesinin hasta adam konumunda bulunduğunu dile getirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye’nin yükselen ekonomik performansını itiraf etmeyi gururlarına yediremediklerini kaydeden Ünver, ‘Bu, normal bir yaklaşım değil. Nasıl Avrupa’daki bir ülkede sıkıntı olduğunda bir hafta içinde adamın notunu aşağı indiriyorsa, Türkiye’nin durumu da budur. Manidar bir durumdur’ ifadesini kullandı.