Mayıs’ta konutta en çok aranan ilçe Kuşadası!

Reel Sektör
Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet’in Mayıs ayı verilerine göre, kiralık ve satılık yazlık aramalarının sıklaştığı Mayıs ayında ilçeler arasında yapılan karşılaştırmada konutta en çok aranan ilçe ...
EMOJİLE

Yeni nesil emlak bulma sitesi Emlakjet’in Mayıs ayı verilerine göre, kiralık ve satılık yazlık aramalarının sıklaştığı Mayıs ayında ilçeler arasında yapılan karşılaştırmada konutta en çok aranan ilçe her iki alanda Aydın’a bağlı olan Kuşadası oldu. Nisan ayında da tablonun Mayıs’a paralellik gösterdiği verilere göre, yazlık konut projelerindeki ilçe bazlı aramalarda hem satılıkta, hem kiralıkta öne çıkan Kuşadası, bu alandaki popülerliğini tarihi ve turistik açıdan stratejik konumuna borçlu.

Mayıs’taVeriyi değerlendiren Emlakjet.com Genel Müdürü Gizem Moral Kunter, Aydın’da yabancı yatırımcılar tarafından Didim’den sonra en çok tercih edilen ilçenin de Kuşadası olduğunu belirterek bunda ilçenin doğal güzellikleri, tarihi dokusu, kruvaziyer limanının bulunması, İzmir Havalimanı’na, Selçuk’ta yer alan Efes açık hava müzesine ve Meryem ana evine olan yakınlığının etkili olduğunu kaydetti. Kunter, bu nedenle ilçede özellikle Soğucak mahallesinin yabancı yatırımcıların yakın markajında olduğunu vurguladı.

Bahçeli müstakil villalar için Araplar geliyor

Kunter’in verdiği bilgiye göre, Kuşadası’nın Arap ülkelerinde de bilinirliği artıyor ve ilçe Arap ülkelerinden yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Bu kapsamda son iki yıldır yabancılara gerçekleşen satışların büyük bir çoğunluğunun Arap yatırımcılara yapıldığını kaydeden Kunter, “Arap yatırımcılar açık deniz manzarasına sahip daha çok bahçeli müstakil villları tercih ediyor, ancak 80-120 metrekare kullanım alanlı dairelerden toplu alımlar da mümkün olabiliyor. Kuşadası’ndaki evler, konuma, yapı kalitesine ve kullanım alanına bağlı olarak 2.000-3.000 TL/metrekare birim fiyat aralığında” değerlendirmesinde bulundu.

İkinci el piyasası da hareketli

Son yıllarda yaşanan küresel ekonomik kriz ve terör olayları sebebi ile bazı yabancı yatırımcıların da ellerinde bulunan konutları elden çıkartmaya başladıklarını ve bölgede ikinci el konut piyasasında farklı bir piyasa yarattıklarını da kaydeden Kunter, “İnşaat firmaları yatırımını nakte çevirmek isteyen yabancı yatırımcının konutlarını satın alıp rayiç bedeller ile yerli ve yabancı yatırımcıya yeniden pazarlıyor. Bu nedenle sıfır konutlara ek olarak ilçede ikinci el piyasası da hareketli” dedi.