KİK’in Yeni Başkanı Mahmut Gürses

Reel Sektör
Kurul Başkanlığı’na Mahmut Gürses atanırken, mevcut başkan Kazım Özkan ikinci başkan oldu. Bazı Kurul üyelerinin yerine de de yeni isimler atandı. Kamu İhale Kurulu başkan ve üyeliklerine atama ...
EMOJİLE

Kurul Başkanlığı’na Mahmut Gürses atanırken, mevcut başkan Kazım Özkan ikinci başkan oldu. Bazı Kurul üyelerinin yerine de de yeni isimler atandı.

Kamu İhale Kurulu başkan ve üyeliklerine atama yapılmasına ilişkin Bakanlak Kurulu kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kamu İhale Kurulu başkanlığına Mahmut Gürses, ikinci başkanlığa ise Kazım Özkan getirilirken, Mehmet Zeki Adlı, Hasan Kocagöz, Ahmet Özbakır, Ali Kemal Akkoç, Hamdi Güleç ve Mehmet Aksoy da kurula üye olarak atandı.

KİK’deki düzenleme, geçtiğimiz Şubat ayında yürütülen soruşturma sonrasına denk geldi. Söz konusu soruşturmada KİK üyesi Ali Kaya ile birlikte çok sayıda işadamı tutuklanmıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre mevcut başkan Kazım Özkan ikinci başkan olarak görevlendirildi. KİK üyesi Ali Kemal Akkoç, yeniden KİK üyeliğini atandı.

Mevcut KİK üyelerinden Bahattin Işık, Hakan Günal,  Adem Kamalı, Abdullah Dündar, Erkan Demirtaş ve Ali Kaya, yeni atama kararnamesinde yer almadı.

Soruşturmada örgüt lideri olmakla suçlanan Ali Kaya ile birlikte çoğu işadamı 12 kişi tutuklanmıştı.

Yeni başkan Mahmut Gürses

Yeminli Mali Müşavir olan Mahmut Gürses, kamudaki görevlerinden sonra özel sektörde çalıştı.

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda müffettiş ve başkan yardımcılığı yapan Gürses, Eksen Yeminli Mali Müşavirlik ve Detay Bağımsız Denetim AŞ’de şirket ortağı ve Başdanetçi olarak görev aldı.

AA