Kar Kâr Getirdi

Reel Sektör
Kar yağışı perakendecilerin yüzünü güldürdü. Soğuk hava yüzünden alışveriş merkezi (AVM) ziyaretlerinin yüzde 20 azalmasına rağmen kaban, palto, mont, çizme ve bot satışları hız kazanınca markalar cir...
EMOJİLE

Kar yağışı perakendecilerin yüzünü güldürdü. Soğuk hava yüzünden alışveriş merkezi (AVM) ziyaretlerinin yüzde 20 azalmasına rağmen kaban, palto, mont, çizme ve bot satışları hız kazanınca markalar cirolarını artırmayı başardı. Kiğılı Genel Müdürü Hilal Suerdem, palto ve kaban satışlarında yüzde 40 oranında artış yaşadıklarını belirtti. Kışlık ürün grubundaki satışların ciroyu yüzde 10 oranında artıracağını kaydeden Suerdem, "6 bin adet ekstra kışlık kaban ve palto sattık" dedi. Damat’ın Genel Koordinatörü Osman Arar da, bir önceki aya göre satışlarda yüzde 50 artış yaşadıklarını söyledi. Arar, özellikle soğuk havaların etkisinin hissedilmeye başladığı 10 Ocak tarihi itibariyle kaban ve palto satışlarında son 5 yılın en yüksek satışlarını elde ettiklerini dile getirdi.

İNDİRİME RASTLADI

Matraş’ın Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Matraş ise soğuk havaların indirim dönemine denk geldiğini, bunun da satış artışlarını beklentilerinin üzerine çıkardığını vurguladı. Silk&Cashmere’in ortağı Ayşen Zamanpur, hafta içindeki kar yağışı sonrası geçen yılın aynı dönemine göre kaşmir kaşkol satışlarında yüzde 53, bere ve eldiven satışlarında yüzde 44 artış olduğunu ifade etti.

Ahaber